MedWatch

Astrazeneca indgår nyre-partneraftale

Der skal betales store milepæle, men til gengæld får det svensk-britiske medicinalselskab Astrazeneca med en ny partneraftale adgang til potentielle nyre-lægemidler - blandt andet til komplikationer forårsaget af diabetes, som er et område, Novo Nordisk også vil ind på.

Foto: AstraZeneca, PR

Det svensk-britiske medicinalselskab Astrazeneca har indgået en partneraftale med amerikanske Ardelyx om lægemidler til behandling af nyresygdomme. Det oplyser Astrazeneca i en pressemeddelelse.

Astrazeneca lægger en forudbetaling på 35 mio. dollar, og der er desuden aftalt udviklings- og salgsmilepæle på op til 237,5 mio. dollar. Ardelyx' mest fremskredne lægemiddelkandidat under aftalen, RDX5791, er igennem klinisk fase 2a.

"Denne licensaftale accelererer vores satsning på nye lægemidler til patienter med nyrekomplikationer, herunder den type komplikationer som forårsages af diabetes," siger Gunnar Olsson, der har titel af vice president i Astrazeneca.

Læs om Novo Nordisks strategi med behandlinger inden for følgesygdomme af diabetes her: Novo Nordisk vil behandle øjne og nyrer 

 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier