MedWatch

Astrazeneca indgår nyre-partneraftale

Der skal betales store milepæle, men til gengæld får det svensk-britiske medicinalselskab Astrazeneca med en ny partneraftale adgang til potentielle nyre-lægemidler - blandt andet til komplikationer forårsaget af diabetes, som er et område, Novo Nordisk også vil ind på.

Foto: AstraZeneca, PR

Det svensk-britiske medicinalselskab Astrazeneca har indgået en partneraftale med amerikanske Ardelyx om lægemidler til behandling af nyresygdomme. Det oplyser Astrazeneca i en pressemeddelelse.

Astrazeneca lægger en forudbetaling på 35 mio. dollar, og der er desuden aftalt udviklings- og salgsmilepæle på op til 237,5 mio. dollar. Ardelyx' mest fremskredne lægemiddelkandidat under aftalen, RDX5791, er igennem klinisk fase 2a.

"Denne licensaftale accelererer vores satsning på nye lægemidler til patienter med nyrekomplikationer, herunder den type komplikationer som forårsages af diabetes," siger Gunnar Olsson, der har titel af vice president i Astrazeneca.

Læs om Novo Nordisks strategi med behandlinger inden for følgesygdomme af diabetes her: Novo Nordisk vil behandle øjne og nyrer 

 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier