MedWatch

Bank spår opjustering efter antidepressiv-ansøgning

De amerikanske sundheds-myndigheder har muligheden for at forgylde 2012 for Lundbeck, når regnskabet skal gøres op. Det får Alm. Brand til at forvente en opjustering.

Lundbeck-aktionærene vil tage positivt imod det danske selskab og dets japanske partner Takedas indsendelse af registreringsansøgning for depressionsmidlet Vortioxetin til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Det vurderer Alm. Brand Markets, der fastholder et positivt syn på Lundbeck-aktien med anbefalingen "køb" og et kursmål på 170 kr.

"FDA kan nå at melde tilbage i 2012. Lundbeck opnår dermed at kunne medtage en milepælsbetaling (250 mio. kr. estimeret) i 2012-regnskabet. Vi forventer, at Lundbeck derfor opjusterer til toppen af sit guidance-interval (stort interval afspejlede primært denne usikkerhed). Vi forventer en marginal positiv kurseffekt af nyheden," skriver banken i sit morgenbrev.

Inden for 75 dage fra indsendelsen ventes FDA at afgøre, hvorvidt de vil acceptere at gennemgå registreringsansøgningen, skriver Lundbeck selv i en fondsbørsmeddelelse. Hvis sundhedsmyndighederne accepterer ansøgningen, vil det i givet fald udløse den ovennævnte milepælsbetaling fra Takeda til Lundbeck.

 Lundbeck sender ny ansøgning for depressionshåb 

 Lundbeck i kamp mod patentkløften 

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier