MedWatch

Novartis køber biotek-selskab for milliardbeløb

Medicinalgiganten har udnyttet en option og købt et amerikansk biotekselskab for et milliardbeløb. Et særligt antistof er årsagen.

Foto: Novartis AG

Det lille selskab Selexys Pharmaceuticals placerer nu Oklahoma på biofarma-scenen, idet MPM Capital, en af de store spillere indenfor biotech, netop har investeret 23 millioner dollars i selskabet, og nu har Novartis udnyttet en option og opkøbt selskabet og dets seglcelle anæmiterapi for et samlet beløb på 3,8 mia. kr.

Novartis har kig på SelG1, et antistof der er på vej til midterstadiet af testforløb i forbindelse med karokklusion. Dette er en smertefuld krympning af blodkarrene, der kan ramme patienter med seglcelleanæmi.

Biotekselskabet siger i en pressemeddelelse, at prækliniske forsøg har demonstreret, at behandlingen med succes har forebygget interaktionen imellem celler, der medvirker til at udløse karokklusion. Selskabet har indtil videre fået en stor del af finansieringen fra NIH. Selexys har også et andet program, et anti-PSGL-1 antistof, der er på vej ind i fase I.

Førsteklasse

”SelG1 er en førsteklasses terapeutisk tilgang til behandling af karokklusionsrelaterede problemer i forbindelse med seglcellesygdomme,” siger Russel Rother, COO hos Selexys og uddyber:

”Resultaterne fra de nyligt gennemførte fase 1-forsøg indikerer, at SelG1 er sikkert, og tolereres godt hos sunde forsøgspersoner, og vi glæder os nu til at kunne gå i gang med at afprøve behandlingens sikkerhed og effektivitet hos patienter med seglcellesygdomme.”

”Dette er klart den største farmaceutiske aftale nogensinde for et selskab fra Oklahoma. Dette er en kæmpe aftale for mit firma, for Oklahoma, for bioteknologien i denne stat – det er på alle måder stort.” siger Dr. Scott Rollins, Selexys’ direktør og CEO, til avisen The Oklahoman.

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier