MedWatch

Nedlagt forskning genopstår som potentielt antirygemiddel

Et frasolgt GSK-aktiv har vist effektivitet i at forstyrre og dæmpe den kemiske proces, der resulterer i nikotintrang. Et amerikansk biotekselskab kan ende som vindere.

Foto: Colourbox

Det amerikanske biotekselskab Aptuit står muligvis med et effektivt antirygemiddel på hænderne, efter at nye dyrestudier og tidlige menneskestudier har givet lovende resultater.

Selskabet overtog i 2010 GlaxoSmithKlines store neurovidenskabelige forskningscenter i Verona i kølvandet på medicinalgigantens beslutning om egentlig at lukke centret.

Det kan nu ifølge FierceBiotech vise sig at være en særdeles god beslutning.

Forsøgsresultaterne viser nemlig, at midlet GSK598809 blokerer en dopaminreceptor, og dermed afbryder en vigtig kemisk proces i hjernen, der er forbundet med tobaksafhængighed.

Uafhængige efterforskere siger, at lægemidlet, der nu er i fase 1, har en solid fremtid som en potentiel ny behandling af nikotinafhængighed.

 Kan Lundbecks nye antidepressiv blive en blockbuster? 

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier