MedWatch

Her er Roches mulige blockbustere

På et investormøde løftede topchefen for det schweiziske medicinalselskab Roche noget af sløret for, hvad 9 mia. dollar i årlige F&U-omkostninger kan købe.

Foto: Roche/PR

Hvad kan du få, hvis du bruger 9 mia. dollar om året? Som medicinalfirma giver det i Roches tilfælde udslag i 72 udviklingsprogrammer, inklusive 19 senfasestudier og et dusin nye lægemiddelkandidater, der er schweizernes kommende håb i ræset om blockbustere.

Det viste et investormøde afholdt af Roche onsdag i hvert fald i følge FierceBiotech. På mødet fremviste selskabet sine topkandidater over for investorerne for at bevise, at pengene bliver brugt fornuftigt.

Og trumfen over dem alle var lægemiddelkandidaten trastuzumab emtansine (T-DM1), der skal anvendes i behandlingen mod HER2-positiv metastatisk brystkræft.

Halvdelen bruges på kræft

Roche bruger omkring halvdelen af sit F&U-budget på kræftbehandling, og T-DM1 betragtes som en sandsynlig vinder. Roche fremhævede også RG7593, et tidligt stadie ADC i fase 1 for hæmatologiske kræftformer.

Af andre lovende kandidater kan Onartuzumab nævnes. Det er et antistof i fase 3 til ikke-småcellet lungekræft, hvor data forventes at komme i 2014.

Obinutuzumab, der er et anti-CD20-antistof i fase 3 til kronisk lymfocytisk leukæmi og non-Hodgkins lymfom, blev også fremhævet, lige som Alzheimerskandidaten Gantenerumab, der nu er i en fase2/3-studie med mere end 700 patienter, blev det.

 Medicinalkæmpe tæt på lancering af nyt brystkræftmiddel

 Roche får godkendt første diabetesmiddel af sin slags

 Roche: Toplinje vokser, bundlinje skrumper

 Roche opnår gennembrud i forsøg med Avastin  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier