Her er Roches mulige blockbustere

På et investormøde løftede topchefen for det schweiziske medicinalselskab Roche noget af sløret for, hvad 9 mia. dollar i årlige F&U-omkostninger kan købe.
Foto: Roche/PR
Foto: Roche/PR

Hvad kan du få, hvis du bruger 9 mia. dollar om året? Som medicinalfirma giver det i Roches tilfælde udslag i 72 udviklingsprogrammer, inklusive 19 senfasestudier og et dusin nye lægemiddelkandidater, der er schweizernes kommende håb i ræset om blockbustere.

Det viste et investormøde afholdt af Roche onsdag i hvert fald i følge FierceBiotech. På mødet fremviste selskabet sine topkandidater over for investorerne for at bevise, at pengene bliver brugt fornuftigt.

Og trumfen over dem alle var lægemiddelkandidaten trastuzumab emtansine (T-DM1), der skal anvendes i behandlingen mod HER2-positiv metastatisk brystkræft.

Halvdelen bruges på kræft

Roche bruger omkring halvdelen af sit F&U-budget på kræftbehandling, og T-DM1 betragtes som en sandsynlig vinder. Roche fremhævede også RG7593, et tidligt stadie ADC i fase 1 for hæmatologiske kræftformer.

Af andre lovende kandidater kan Onartuzumab nævnes. Det er et antistof i fase 3 til ikke-småcellet lungekræft, hvor data forventes at komme i 2014.

Obinutuzumab, der er et anti-CD20-antistof i fase 3 til kronisk lymfocytisk leukæmi og non-Hodgkins lymfom, blev også fremhævet, lige som Alzheimerskandidaten Gantenerumab, der nu er i en fase2/3-studie med mere end 700 patienter, blev det.

 Medicinalkæmpe tæt på lancering af nyt brystkræftmiddel

 Roche får godkendt første diabetesmiddel af sin slags

 Roche: Toplinje vokser, bundlinje skrumper

 Roche opnår gennembrud i forsøg med Avastin  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også