MedWatch

Overlæge sår tvivl om Novos insulinpille

Der er næppe noget stort marked for den insulinpille, Novo Nordisk vil udvikle, forudser ledende overlæge. Doseringen kan blive et alvorligt problem.

Foto: Arkivfoto: Paul Bodea, Stock.xchng

Novo Nordisk har i forbindelse med det nyligt offentliggjorte kvartalsregnsab offentliggjort, at man forskningsmæssigt sætter kræfter ind på at udvikle en insulinpille.

Men rigtig meget kan gå galt, inden den langtidsvirkende pille er klar om måske 10 år, mener ledende overlæge Jan Erik Henriksen fra Endokrinologisk Afdeling ved Odense Universitetshospital.

"Der vil kunne være et marked, især for type 2 diabetes-patienter, ja. Men jeg ser også umiddelbare problemer, for eksempel med doseringen, selv om det skulle lykkes dem at få bragt insulinen fra tarmen ind i blodbanen," siger han til Ritzau.

Lille niche

Med den engangspen, som diabetes-patienter bruger til indsprøjtninger i dag, kan man meget præcist dosere fra 10 insulinenheder i døgnet op til flere hundrede enheder.

"Vil man så lave insulintabletter i mange forskellige styrker - hvad nu, hvis patienten skal have en tablet med 36 enheder," spørger Jan Erik Henriksen.

Et andet problem med langtidspillen er ifølge Jan Erik Henriksen at få frigivet den korrekte daglige mængde insulin til blodet.

"Novo Nordisk øjner selvfølgelig et marked, men nichen er lille. Jeg tror ikke, insulinpillen vil overtage markedet fra injektioner."

 Milliardær tror på verdensnyhed på diabetesmarked

 Tabte markedsandele bekymrer ikke Novo

 Novo trækker nyt våben i kampen om det sikre stik 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier