Human Genome afslog milliardbud fra alternativ bejler

Verdens største biotekselskab havde tilbudt at opkøbe Human Genome Sciences Inc. for $ 35 per aktie for to år siden, men budet på 7 mia. dollar blev afvist.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Oversat af Frederikke Wind-Hansen

Amgen ledte på i 2010 aktivt efter potentielle opkøbsmuligheder for at puste nyt liv deres sin produktportefølje.

Human Genome, som i sidste uge indvilligede i et opkøb af den britiske lægemiddelproducent GlaxoSmithKline Plc til 14,25 dollar per aktie - eller 3 milliarder dollar - sagde i en indsendelse til myndighederne i sidste uge, at selskabet havde modtaget, og afvist, et overtagelsestilbud på 35 dollar pr aktie i august 2010. Virksomheden oplyste ikke navnet på den potentielle opkøber.

Nyheden om tilbudet på 35 dollar per aktie antyder, at GSK spillede sine kort rigtigt ved at vente på yderligere udvikling, før de kastede over deres mangeårige samarbejdspartner, da aktien tidligere på året var langt nede.

Human Genomes bestyrelse besluttede, på opfordring af deres rådgivere, ikke at forfølge et salg til den foreslåede pris, da myndighedernes godkendelse af Benlysta - den første nye behandling af lupus i 50 år - var forventet senere i 2010,  sagde virksomheden i en meddelelse i sidste uge.

Ifølge folk med kendskab til situationen, var Amgen det firma, som aflagde tilbuddet i 2010.

 

Læs hele artiklen fra Reuters her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også