Lif: Salget af receptpligtig medicin falder markant

Markedet for receptpligtig medicin er allerede faldet væsentligt i første halvår, men ifølge prognoser fra Lif fortsætter faldet i andet halvår og i hele 2013.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Regionerne står til at spare over en halv milliard på budgettet for tilskud til receptpligtig medicin. Hvis Lægemiddelindustriforeningens (Lif) prognoser holder stik.

Lif vurderer ifølge Børsen, at salget af receptpligtig medicin vil falde med 5,4 pct. i andet halvår af 2012 og med 4 pct. i 2013. Det skal ses i lyset af, at salget i første halvår af 2012 allerede er faldet med 7 pct.

Besparelsen for 2012 og 2013 er dermed på i alt 604 mio. kr., og besparelserne kommer hovedsageligt som følge af de mange patentudløb og bortfald af en række tilskud til lægemidler, der anvendes i behandlingen af forhøjet blodtryk og mavesår.

Fald opvejes af sygehuse og håndkøb

Danske Regioner budgetterer selv med et fald på ca. 3 pct. i 2012 og en lille stigning i 2013.

Det store fald i salget af receptpligtig medicin opvejes dog af stigende salg af sygehusmedicin og håndkøbsmedicin, idet Lifs prognoser for det samlede lægemiddelsalg viser et fald på 0,2 pct. i 2012 og 0,3 pct. i 2013.

 Lif: "Rapporten er en gang makværk"

 Industri efterlyser prisguide til medicintilskud 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også