MedWatch

Zealand-partner godt ud af Q2

Abbott levede op til analytikernes forventninger i årets andet kvartal.

Det amerikanske medicinalselskab Abbott Laboratories, der blandt andet har en licensaftale med danske Zealand Pharma, leverede fuldstændig som ventet i andet kvartal af 2012, fremgår det af selskabets regnskab onsdag eftermiddag.

Omsætningen landede på 9,81 mia. dollar mod gennemsnitsforventningen blandt analytikerne, der ifølge Bloomberg News var på 9,83 mia. dollar.

På bundlinjen medførte det en indtjening per aktie på 1,23 dollar. Også det var på linje med det ventede, idet analytikerne her forventede en indtjening på 1,22 dollar.

Abbott fastholder da også forventningerne til hele regnskabsåret 2012.

Licensaftalen med Zealand Pharma, der blev indgået i begyndelsen af maj, indebærer, at det amerikanske selskab har overtaget rettighederne til at færdigudvikle og markedsføre lægemidlet ZP1480 fra Zealand Pharmas tidligere partner, Action Pharma.

Zealand Pharma blev, da aftalen blev indgået, sikret 62 mio. kr. i licensbetaling, og dermed er de samlede partnerbetalinger til Zealand Pharma i 2012 oppe på 182 mio. kr. - minus royaltybetalinger på 16 mio. kr. Dermed kan selskabet være på vej mod en positiv bundlinje i 2012

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier