Dansk medicinalfirma går ind i Mellemøsten

Et dansk medicinalselskab har netop indgået en samarbejdsaftale med den israelske farmavirksomhed Lavi. Direktøren forventer et tocifret millionpotentiale.
Colourbox | Foto: Colourbox
Colourbox | Foto: Colourbox

Azanta går nu ind i Mellemøsten med en samarbejdsaftale med israelske Lavi. Aftalen indebærer, at Lavi skal eksklusivt distribuere Azantas to midler Nimoral og Zybrestat i Israel.

”Denne aftale markerer samtidig vores indtog i Mellemøsten, og den afspejler vores strategi om at skabe branchelederskab ved at gøre innovative behandlinger tilgængelige for patienterne på internationale markeder,” udtaler i adm. direktør for Azanta dr. Claus Møller.

MedWatch har efterfølgende talt med direktøren. Udtalelsen om at gøre behandlinger tilgængelige på internationale markeder skal ifølge Claus Møller dog ikke forstås på den vis, at Azanta har flere konkrete samarbejdsaftaler på trapperne:

Løbende dialog

”Vi har løbende dialog på forskellige markeder for at prøve at se, om vi kan finde partnere, som kan hjælpe os. Vi har i forvejen en samarbejdsaftale for det franske og det græske marked for vores hoved-hals-cancermidler.”

Har I større fokus på nogen markeder frem for andre?

”Vi vil gerne have midlerne ud på alle de europæiske markeder, men vi er ikke mere interesseret i Tyskland end i Frankrig. Vi kigger på dem, der er interesseret, og som har kompetencen til at kunne hjælpe os.”

Er det her første skridt i et udvidet samarbejde med Lavi?

Halv snes mio.

”Nu har de fået de to produkter her. På sigt regner jeg med, at de skal fortsætte med at repræsentere os. Lavi er også på markeder uden for Israel, blandt andet i Jordan, og hvis det viser sig, at samarbejdet fungerer godt, så kan det sagtens tænkes, at vi udvider det til også at omfatte nogle af de andre mellemøstlige markeder.”

Hvad er jeres forventninger til det økonomiske potentiale for samarbejdet?

”Det er jo produkter, der adresserer en ret lille sygdom, så min forventning er ikke, at vi kommer til at sælge for hundredvis af millioner på det israelske marked. Men et realistisk bud er, at vi i løbet af nogle år vil kunne sælge for en halv snes millioner.”

Nimoral er en strålesensitizer, der anvendes til at forstærke effekten af stråleterapi hos hoved-halskræftspatienter. Zybrestat tilhører en ny kategori af små-molekylære lægemiddel-kandidater, der hæmmer dannelsen af nye blodkar, og produktet bruges primært til behandling af kræft i skjoldbruskkirtlen.

 Azanta i ny millionaftale

 Genmab-stifter tæt på konkurs

 Genmab-stifters børsplaner forpurret for Azanta

 Azanta flyder oven på efter ny sparestrategi  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også