Genmab-stifter tæt på konkurs

Mislykkede investeringer har sendt stifteren af biotekselskabet Genmab på randen af konkurs

Han er ikke den første, der knækker nakken på ejendomsinvesteringer, og han bliver nok heller ikke den sidste.

Men medstifter af Genmab Claus Møller, der ind til 2008 var udviklingsdirektør i selskabet, er meget hårdt ramt af en række ejendomsinvesteringer, fortæller han til Børsen. I næste uge mødes han med nogle af sine kreditorer for at få en aftale i stand.

"Alternativet er klart, og det har jeg fortalt kreditorerne. Jeg har gemt 800 kr. til en konkursbegæring ved Sø- og Handelsretten. Den kan jeg bare gå ned og aflevere. Jeg er nødt til at få ryddet op, og når man ikke kan betale, kan man ikke betale," siger Claus Møller.

Hvis Claus Møller får lov til at fortsætte, mister han formentlig sine ejerandele i Genmab og Azanta, ligesom hans private ejendomme også står for skud.

Ifølge Claus Møller var det hans tidligere partner i selskabet Azanta, Jan Andersen, der opfordrede ham til at gå ind i ejendomsinvesteringer. Jan Andersen blev sidste år begæret konkurs, og eftersom Claus Møller har kautioneret for de fælles selskaber, sidder han nu med det samlede tab på cirka 200 mio. kr.

"Jeg havde et pænt nettoaktiv i form af værdien af mine Genmab-aktier, som var medvirkende til, at vi kunne få belåningen. Når ejendomsværdierne ikke holder, og den underlæggende sikkerhed kollapser, idet Genmabs aktiekurs faldt 10-15 pct. af den oprindelige værdi, så er den ikke så meget længere," siger Claus Møller til Børsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også