MedWatch

Venstre kræver minister ind i sag om diabetestilskud

Sophie Løhde vil have sundhedsministeren til at melde klart ud, om tilskuddet til diabetesmedicin skal ændres. Beregninger fra Novo Nordisk viser, at en omlægning kun sparer samfundet meget lidt.

Foto: Torben Stroeyer, Jyllands-Posten

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) skal komme med en klar udmelding om, hvordan hun ser på medicintilskudsnævnets forslag om ændringen af tilskud til diabetesmedicin i Danmark. Det kræver Venstres Sundhedsordfører Sophie Løhde (V).

”Jeg synes, at ministeren må komme på banen som øverste ansvarlige på det her område og redegøre for, hvordan hun og hendes system ser på beregningerne og dermed også, om man bruger ressourcerne i Medicintilskudsnævnet på den mest hensigtsmæssige måde,” siger Sophie Løhde til MedWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier