MedWatch

Bioneer: Vi kan lære meget af israelerne

Der er lagt op til spændstige partnerskaber i Israel, som er en rig kilde til inspiration for danske life science firmaer, fremhæver både biotekvirksomheden Bioneer og Styrelsen for Forskning og Innovation.

Danske life science-virksomheder kan med god grund rette blikket mod Israel for at undersøge, om landet byder på oplagte partnerskaber eller samarbejdsaftaler.

Landets iværksætterkultur blomstrer – og har plads til at blostre. Firmaerne kan ifølge dagbladet Børsen prale af at have verdens næststørste venturekapitalindustri og at være førende inden for blandt andet stamcelleforskning.

"Israel er meget interessant for danske virksomheder, fordi landet her mange innovative og forskningsaktive virksomheder, som er oplagte samarbejdspartnere for danske virksomheder," siger kontorchef Thomas Alslev Christensen fra Styrelsen for Forskning og Innovation til avisen.

Forskningsdirektør Lars H. Pedersen fra biotekvirksomheden Bioneer, der er et datterselskab af DTU Danmarks Tekniske Universitet og såkaldt godkendt teknologisk servicevirksomhed (GTS), har igennem de seneste fire år arbejdet for at få flere danske og israelske virksomheder og forskningsmiljøer koblet sammen.

"Vi kan lære meget af israelerne, som er utroligt dygtige til at få et projekt til at blive et konkurrencedygtigt selskab. Israelerne er dygtigere og meget hurtigere end os til at tænke business-delen ind i deres forskning på et meget tidligt tidspunkt. De har nogle fantastisk dynamiske forskningsmiljøer med nogle af verdens bedste videnskabsfolk, hvoraf en del kommer fra USA," siger Lars H. Pedersen.

I Israel hjælper institutionen Office of the Chief Scientist israelske firmaer med at danne partnerskaber med udenlandske virksomheder og forskningsmiljøer. Her vurderer chefkonsulent Mina Goldiak, at danske virksomheder inden for især life science og miljø- og energiområdet vil have store muligheder i Israel.

"Indtil nu har vi kun et partnerskab med Novozymes, og det er vi glade for, men vi kunne godt tænke os mange flere," siger Mina Goldiak.

 Israel gror startups med effektiv inkubationsordning 

 Facts about Israel

 Israel is the direct life science path into the US 

Mere fra MedWatch

Nyt forsøg med risikodeling på vej

Både Dansk Erhverv og Lif glæder sig over, at endnu en forsøgsordning med risikodeling på lægemiddelområdet tegner sig i horisonten. Ordningen, der er på tegnebrættet, har dog plads til forbedringer, lyder det.

WSA fusionerer selvstændig forhandler ind i koncernen

Hørekoncernen WS Audiology har på papiret lukket forhandleren Coselgi for i stedet at indlemme den i WSA-koncernen. Det sker for at simplificere WSA-forretningen både juridisk og regnskabsmæssigt, lyder forklaringen.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier