MedWatch

Novo drilles af amerikanske rivaler

Novo Nordisks forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen kalder konkurrents studie for et "marketing-studie".

Foto: Novo Nordisk/PR

Novo Nordisks langtidsvirkende insulinanalog Levemir er blevet den lille i et nyt sammenligningsstudie med Amylin og Alkermes’ diabetes 2-middel Bydureon.

Novos amerikanske rivaler offentliggjorde i weekenden et sammenligningsstudie på den amerikanske diabetesforenings årskongres med Bydureon som vinder. Studiet i lige over 200 patienter viste, at Bydureon ydede bedre blodsukkerkontrol til patienter, der ikke længere kunne nøjes med diabetespillen Metformin.

Novo-direktør kritisk

Novo Nordisks koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling, Mads Krogsgaard Thomsen, er kritisk over for resultatet. Han hæfter sig ved, at det ikke fremgår af studiet, hvor meget insulin Levemir-patienterne fik, og hvor hurtigt, de blev skaleret op på den rette dosis.

"Det er det, jeg kalder et marketing-studie," siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Lanceret i år

Bydureon blev lanceret i USA i starten af i år, men har foreløbigt ikke opnået samme patientoptag i lanceringsfasen, som Novos tilsvarende middel, Victoza, havde under sin lancering for et par år siden. Amylin og den tidligere partner Eli Lilly begik tidligere et selvmål, da selskabet gennemførte et sammenligningsstudie mellem Bydureon og Victoza, men måtte konstatere, at Victoza ydede bedst blodsukkerkontrol. Bydureon har dog den fordel frem for Victoza, at det kun skal tages en gang ugentligt. Victozas dosering er en gang dagligt.

Med sidegevinst

I sammenligningsstudiet mellem Bydureon en gang ugentligt med Novos insulin Levemir en eller to gange dagligt nåede 44,1 pct. af Byduroen-patienterne det opstillede mål for blodsukkeret. For Levemir var det tilsvarende tal 11,2 pct. Samtidig fik Bydureon-patienterne en sidegevinst i form af et vægttab. Levemir-patienterne tog næsten et par kilo på.

Novos Victoza slår konkurrenterne af pinden 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier