MedWatch

Medicinpriserne skal presses endnu mere

Regionerne vil indføre et referenceprissystem med henblik på at presse medicinudgifterne endnu længere ned.

Foto: Colourbox

Priserne på lægemidler skal fastsættes ud fra sammenligninger med vores nabolande. Det såkaldte referenceprissystem har allerede skabt debat i branchen, og nu melder Danske Regioner ud, at det står øverst på ønskelisten i de igangværende økonomiforhandlinger med regeringen.

"Vores melding til regeringen er, at der kan strammes yderligere op på medicinområdet. Her har vi allerede slået fast over for regeringen, at vi ønsker et referenceprissystem," siger formand for Danske Regioners sundhedsudvalg Ulla Astman til Altinget.dk.

Lægemiddelindustriforeningen er mildest talt uenige med regionerne omkring prissystemet, som man fra foreningens side opfatter som et bureaukratisk værktøj, der kan skabe usikkerhed om priserne på lægemidler.

Allerede i slutningen af denne uge bliver industrien klogere på udviklingen, idet forhandlingerne her ifølge Altinget forventes afsluttet.

Industri efterlyser prisguide til medicintilskud 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier