MedWatch

Exiqon præsenterer omfattende testdata

Testen har derfor potentiale til at blive inkluderet i anbefalingerne for behandling af patienter med tyktarmskræft, mener professor.

Foto: Exiqon / PR

Exiqon præsenterede fredag nye data for behandling af patienter med tyktarmskraft på ASCO's (American Society of Clinical Oncology) årsmøde.

Studiet har taget udgangspunkt i LNA-hybridisering i væv og har omfattet alle patienter i Danmark med tyktarmskræft i stadie II siden 2003 samt opfølgningsdata for de kommende seks år.

Studiet viste, at 75 pct. af den tredjedel af patienterne, der havde højest aktivitet med microRNA-21, overlevede mere end fire år efter fjernelse af kræftknuden, mens 88 pct. af tredjedelen med lavest aktivitet med microRNA-21 overlevede mere end fire år. I mellemgruppen overlevede 82 pct. mere end fire år.

Data fra studiet vil potentielt kunne tilføje prognotisk information til de europæiske retningslinjer for behandling af tyktarmskræft i stadie II, skriver Exiqon i en meddelelse.

"Den prognostiske værdi af microRNA-21 er signifikant uafhængig af de parametre, der i dag anvendes til at klassificere patienter med tyktarmskræft i stadie II i Europa. Testen har derfor potentiale til at blive inkluderet i anbefalingerne for behandling af patienter med tyktarmskræft, " siger Nils Brünner, der er professor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, i meddelelsen.

Jyske: Exiqon styrer salgsindsats utilstrækkeligt

Exiqon sænker forventningerne 

 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier