MedWatch

Jyske: Exiqon styrer salgsindsats utilstrækkeligt

Jyske Bank anklager biotekselskabet Exiqon for ikke at have styret salgsindsatsen tilstrækkeligt i USA, efter at salgsdirektøren blev afskediget. Aktien dykker efter regnskabet, dog hedder bankens anbefaling på aktien fortsat 'stærk køb'.

Exiqon nedjusterede i et svagt regnskab for første kvartal sine forventninger til hele 2012, og nedjusteringen blev primært nødvendig grundet en for dårlig indsats i USA, vurderer Jyske Bank.

"Dette skyldes, efter vores vurdering, en kombination af en ikke tilstrækkelig styring af salgsindsatsen i USA efter afskedigelsen af salgsdirektøren sidste sommer og implementeringen af ny salgsstrategi," skriver senioranalytiker Frank Hørning Andersen i en kommentar til regnskabet.

Jyske Bank finder det dog positivt, at Exiqon erkender problemet og tildeler området flere ressourcer, formentlig også gennem en ansættelse af en ny salgsdirektør inden for den nærmeste fremtid.

Jyske fastholder anbefalingen "stærkt køb" af Exiqon-aktien, mens kursmålet løftes til 17 kr. fra 16,50 kr. Investorerne har dog umiddelbart vendt tommelfingeren nedad efter nedjusteringen. Aktien falder klokken 10.43 med hele 18,70 pct. til 10 kr.

Ved middagstid var Exiqon-aktien nede med 17 pct. til kurs 10,2.

Exiqon sænker forventningerne 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier