MedWatch

Jyske: Exiqon styrer salgsindsats utilstrækkeligt

Jyske Bank anklager biotekselskabet Exiqon for ikke at have styret salgsindsatsen tilstrækkeligt i USA, efter at salgsdirektøren blev afskediget. Aktien dykker efter regnskabet, dog hedder bankens anbefaling på aktien fortsat 'stærk køb'.

Exiqon nedjusterede i et svagt regnskab for første kvartal sine forventninger til hele 2012, og nedjusteringen blev primært nødvendig grundet en for dårlig indsats i USA, vurderer Jyske Bank.

"Dette skyldes, efter vores vurdering, en kombination af en ikke tilstrækkelig styring af salgsindsatsen i USA efter afskedigelsen af salgsdirektøren sidste sommer og implementeringen af ny salgsstrategi," skriver senioranalytiker Frank Hørning Andersen i en kommentar til regnskabet.

Jyske Bank finder det dog positivt, at Exiqon erkender problemet og tildeler området flere ressourcer, formentlig også gennem en ansættelse af en ny salgsdirektør inden for den nærmeste fremtid.

Jyske fastholder anbefalingen "stærkt køb" af Exiqon-aktien, mens kursmålet løftes til 17 kr. fra 16,50 kr. Investorerne har dog umiddelbart vendt tommelfingeren nedad efter nedjusteringen. Aktien falder klokken 10.43 med hele 18,70 pct. til 10 kr.

Ved middagstid var Exiqon-aktien nede med 17 pct. til kurs 10,2.

Exiqon sænker forventningerne 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier