MedWatch

Nyt Lundbeck-middel nærmer sig markedet

Lundbeck sender sammen med partneren Takeda en registreringsansøgning for sit nye depressionsmiddel til FDA i andet halvår 2012.

Foto: Lundbeck PR

Lundbeck melder om opløftende fase III-resultater med depressionsmidlet Lu AA21004, og på grundlag af de nuværende data planlægger selskabet og dets japanske partner Takeda at indsende en registreringsansøgning for midlet i USA i andet halvår 2012. Herudover planlægger Lundbeck at indsende registreringsansøgning til de europæiske og de canadiske myndigheder i andet halvår 2012.

De nye data, som Lundbeck offentliggør resultaterne af, er fra tre nyligt gennemførte kliniske fase III-studier med Lu AA21004. To studier blev foretaget udelukkende i USA, og et studie blev foretaget primært i Europa.

"De positive resultater fra disse studier viste, at Lu AA21004 statistisk signifikant reducerede depressionssymptomer hos patienter med depression i forhold til placebo, skriver Lundbeck i meddelelsen.

Tilfreds direktør

Medicinalselskabet fortæller endvidere, at Lu AA21004 generelt var veltolereret i de tre fase III-studier.

"Vi er yderst tilfredse med den konsistens i behandlingseffektivitet og tolerabilitet, som vi har set på tværs af alle de studier, vi indtil videre har færdiggjort, og vi planlægger at indsende en registreringsansøgning for Lu AA21004 både i USA og Europa i andet halvår 2012, udtaler Lundbecks forsknings- og udviklingsdirektør, Anders Gersel Pedersen.

Aktien stiger

Meddelelsen bliver varmt modtaget af investorerne, som sender aktien i vejret på en ellers gennemgående rød dag på den københavnske fondsbørs. Aktien stiger 10 minutter efter offentliggørelsen med 6,9 pct. til 116,50 kr.

Inden offentliggørelsen af resultaterne lå aktien ellers i 108 kr.

 Sydbank: Lundbeck-resultater er positivt nyt 

 Lundbeck-partner taber overskud

 Atter tvivl om indisk godkendelse af Lundbeck-middel 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier