MedWatch

Nyt Lundbeck-middel nærmer sig markedet

Lundbeck sender sammen med partneren Takeda en registreringsansøgning for sit nye depressionsmiddel til FDA i andet halvår 2012.

Foto: Lundbeck PR

Lundbeck melder om opløftende fase III-resultater med depressionsmidlet Lu AA21004, og på grundlag af de nuværende data planlægger selskabet og dets japanske partner Takeda at indsende en registreringsansøgning for midlet i USA i andet halvår 2012. Herudover planlægger Lundbeck at indsende registreringsansøgning til de europæiske og de canadiske myndigheder i andet halvår 2012.

De nye data, som Lundbeck offentliggør resultaterne af, er fra tre nyligt gennemførte kliniske fase III-studier med Lu AA21004. To studier blev foretaget udelukkende i USA, og et studie blev foretaget primært i Europa.

"De positive resultater fra disse studier viste, at Lu AA21004 statistisk signifikant reducerede depressionssymptomer hos patienter med depression i forhold til placebo, skriver Lundbeck i meddelelsen.

Tilfreds direktør

Medicinalselskabet fortæller endvidere, at Lu AA21004 generelt var veltolereret i de tre fase III-studier.

"Vi er yderst tilfredse med den konsistens i behandlingseffektivitet og tolerabilitet, som vi har set på tværs af alle de studier, vi indtil videre har færdiggjort, og vi planlægger at indsende en registreringsansøgning for Lu AA21004 både i USA og Europa i andet halvår 2012, udtaler Lundbecks forsknings- og udviklingsdirektør, Anders Gersel Pedersen.

Aktien stiger

Meddelelsen bliver varmt modtaget af investorerne, som sender aktien i vejret på en ellers gennemgående rød dag på den københavnske fondsbørs. Aktien stiger 10 minutter efter offentliggørelsen med 6,9 pct. til 116,50 kr.

Inden offentliggørelsen af resultaterne lå aktien ellers i 108 kr.

Sydbank: Lundbeck-resultater er positivt nyt

Lundbeck-partner taber overskud

Atter tvivl om indisk godkendelse af Lundbeck-middel

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier