Sydbank: Lundbeck-resultater er positivt nyt

Nye forskningsresultater skaber håb om, at Lundbeck med Lu AA21004 har fundet en kvalificeret afløser for medicinalselskabets "gamle" depressionsmidler Lexapro i USA og Cipralex i Europa, mener Sydbank.
Foto: PR lundbeck
Foto: PR lundbeck
Ritzau Finans

Lundbeck kan mandag fortælle, at resultater fra tre nyligt gennemførte studier danner baggrund for indsendelse af registreringsansøgninger i USA, Europa og Canada i andet halvår 2012.

"Det er rigtig positivt nyt for Lundbeck. Resultaterne ser umiddelbart ud til at være overbevisende, og de skriver også, at de her positive data danner grundlag for en indsendelse af en registreringsansøgning både til de europæiske og amerikanske sundhedsmyndigheder. Det er selvfølgelig vigtigt - det her er midlet, der skal være aftager til Lexapro i USA og Ciplalex i Europa," siger aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank til Ritzau Finans.

De nye data, som Lundbeck offentliggør resultaterne af, er fra tre nyligt gennemførte kliniske fase III-studier med Lu AA21004. To studier blev foretaget udelukkende i USA, og et studie blev foretaget primært i Europa.

De positive resultater fra disse studier viste, at Lu AA21004 statistisk signifikant reducerede depressionssymptomer hos patienter med depression i forhold til placebo, skriver Lundbeck i meddelelsen. Medicinalselskabet fortæller endvidere, at Lu AA21004 generelt var veltolereret i de tre fase III-studier.

"Vi er yderst tilfredse med den konsistens i behandlingseffektivitet og tolerabilitet, som vi har set på tværs af alle de studier, vi indtil videre har færdiggjort, og vi planlægger at indsende en registreringsansøgning for Lu AA21004 både i USA og Europa i andet halvår 2012," udtaler Lundbecks forsknings- og udviklingsdirektør, Anders Gersel Pedersen, i meddelelsen udsendt af selskabet.

Aktien i Lundbeck er efter meddelelsen steget 9,5 pct. til kurs 119,2.

Nyt Lundbeck-middel nærmer sig markedet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også