MedWatch

Indsprøjtning i kampen mod antibiotika-resistens

Regeringerne i Vesten satser på, at et skud penge i armen på medicinalfirmaerne vil booste deres forskningsindsats inden for antibiotika, skriver The Economist.

Foto: Adrian Keith / Stock.Xchng

En voksende bekymring inden for medicinalverdenen er mikrobernes stigende resistens over for antibiotika. På AstraZenecas forskningscenter i nærheden af Boston slider forskerne for at finde nye våben.

Maskiner analyserer tusindvis af medikamenter hvert år, hvor robotarme rask håndterer plader med kemiske forbindelser for at teste deres effekt på bakterier. Men fremskridtene er langsomme.

”Det er ikke det hedeste område med hensyn til forretningsmæssigt afkast,” indrømmer Martin Mackay, AstraZenecas R&D-chef.

Hjælpen er på vej. Den 8. maj uddybede EU-Kommissionen og Europas sammenslutning af medicinalbrancher en plan, som skal booste antibiotika-forskningen med op til 590 mio. euro.

Den samme dag diskuterede kongressen i USA et lignende mål. Opmærksomheden er velkommen. Effekten er mindre tydelig.

Læs hele artiklen om antibiotikaen og industrien her.

Krigen mod mikroberne  

Lægemiddel mod antibiotika-resistens har lange udsigter

Dansk forsker finder mulig løsning mod antibiotika-resistens 

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier