MedWatch

ALK-optakt: Markedet er forberedt på tilbagegang

Analytikerne venter tilbagegang i ALK-Abellós omsætning for første kvartal af 2012

Foto: ALK / PR

ALK-Abelló har stillet begrænset vækst i udsigt for 2012, og analytikernes forventninger til første kvartal stiller ikke spørgsmålstegn ved ledelsens forudsigelser.

ALK's årsforventninger lyder en omsætning på op til 2,4 mia. kr. og et EBITDA-resultat, der overstiger 300 mio. kr., hvilket er helt i tråd med analytikerestimaterne, ifølge SME Direkt, om en omsætning på 2361 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 319 mio. kr.

For første kvartal venter analytikerne decideret tilbagegang og en omsætning på 609 mio. kr. Det skal sammenlignes med 743 mio. kr. i samme periode sidste år, hvor ALK indtægtsførte en engangsbetaling fra sin japanske samarbejdspartner Torii på 134 mio. kr. Milepælsbetalinger i de første tre måneder af 2012 begrænser sig til estimeret 19 mio. kr.

Samtidig ventes ALK's salg af øvrige produkter halveret til 45 mio. kr. som konsekvens af udfasningen af en indlicenseret adrenalinpen. I stedet er ALK begyndt at sælge sin egen Jext-pen, hvilket på sigt ventes at styrke indtjeningen fra den del af forretningen, men i første omgang betyder et fald i omsætningen.

Kerneforretningen, allergivaccinerne, ventes at vise relativt afdæmpede vækstrater, både når det gælder de injektionsbaserede vacciner, SCIT, de dråbebaserede vacciner, SLIT, samt den tabletbaserede allergivaccine, Grazax.

"Vi vurderer, at to milde pollensæsoner de seneste år dæmper salgsfremgangen for allergitabletten Grazax i første kvartal. Vi modellerer en salgsvækst for Grazax i første kvartal på 12 pct. til 57 mio. kr. i kvartalet," skriver analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen i et forskræp.

Han spår desuden en flad udvikling i salget af de dråbebaserede vacciner, mens salget af de injektionsbaserede vacciner estimeres at vokse med 4,5 pct. til 273 mio. kr. Dermed ligger Sydbank-analytikeren helt på linje med konsensus.

På udviklingsfronten går ALK-Abelló en travl periode i møde med flere vigtige begivenheder på forsknings- og udviklingsområdet. Blandt hovedbegivenhederne bliver partneren Mercks afslutning af et amerikanske fase 3-studie med den tabletbaserede græsallergivaccine, Grazax. Studiet ventes afsluttet i 2012, og vil danne grundlag for en registreringsansøgning til den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, i 2013. Merck ventes tillige at indsende registreringsansøgning for ALK's tablet mod ragweedallergi i 2013, og vil i 2012 rapportere data fra et sikkerhedsstudie med ragweed-tabletten.

På egen hånd finansierer ALK desuden to europæiske fase 3-studier med tabletten Mitizax mod husstøvmideallergi. Data fra de studier ventes næste år.

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier