MedWatch

Lundbeck får positive resultater med skizofreni-behandling

En af første lægemiddelkandidater i rækken, som Lundbeck via sin millardinvestering i det japanske biotekselskab Otsuka satser på at booste indtjeningen med, viser positive resultater.

Lundbeck har haft gode resultater af det kliniske fase III studie med Aripiprazol intramuskulær depotformulering til vedligeholdelsesbehandling af voksne med skizofreni.

Studiet løb over et år og viser at Aripiprazol givet en gang månedligt forsinkede tiden til begyndende tilbagefald i forhold til placebo signifikant. Netop denne parameter var studiets primære effektmål.

Dertil blev forbedringer i symptomerne opretholdt igennem hele studiet hos patienter, der blev behandlet med depotformuleringen, mens patienter på placebo rapporterede om forværrede resultater.

Resultaterne viste også, at Aripiprazol er veltolereret, og procentdelen af patienter, der udgik af studiet som følge af behandlingsrelaterede bivirkninger, var mindre end for placebo.

"Vi er utroligt glade for disse data omkring Aripiprazol IM depotformulering, som viser, at injektion én gang om måneden med dette lægemiddel effektivt forsinker tiden til tilbagefald for patienter med skizofreni," udtaler Lundbecks udviklingsdirektør, Anders Gersel Pedersen, og peger på, at patienter, der får tilbagefald, oplever en yderligere svækkelse af deres psykiske og generelle fysiske helbred.

Studiets var et klassisk kliniske fase III placebokontrolleret studie med 710 voksne patienter med skizofreni.

Lundbeck udvikler midlet sammen med japanske Otsuka Pharmaceutical. Om alt går vel kommer Lundbeck til at betale tæt ved 10 mia. kr. for samarbejdet med japanske Otsuka, hvor Aripiprazol  blot er et af de produkter, Lundbeck satser på at tjene penge på.

 Lundbecks bagvendte pipeline  

 Lundbeck-direktør: God start på 2012 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier