Novos formue runder 132 milliarder kroner

Giganten bag Novo Nordisk, Novozymes og en række mindre selskaber inden for life science kan bare se formuen vokse og vokse - trods resultatnedgang i 2011.

Den danske investeringsgigant Novo A/S, der kontrollerer bl.a. Novo Nordisk og Novozymes, havde efter nye store udbyttebetalinger og kursstigninger, en formue på hele 132 mia. kr. ved udgangen af 2011.

Det fremgår af årsberetningen for 2011 for Novo A/S:

 ”2011 var et godt år for Novo A/S. Både Novo Nordisk og Novozymes leverede excellente forretningsresultater,” hedder det bl.a. i ledelsens beretning.

Langt den største del af formuen er Novo´s aktier i Novo Nordisk, der ultimo 2011 udgjorde intet mindre end 97,6 mia. kr.Værdien af aktiebeholdningen i Novozymes udgjorde ved udgangen af året 14,7 mia. kr.

Aktiv investor

Foruden investeringerne i de to danske erhvervsflagskibe er Novo A/S en super-aktiv investor i selskaber inden for life science, både herhjemme og i udlandet. Der er både tale om investeringer i opstartsfirmaer og mere modne selskaber. Værdien af Novos investeringer i life science udgjorde ved udgangen af 2011 4,1 mia. kr.

I 2011 udbetalte Novo A/S udbtte til Novo Nordisk Fonden, der i kindre portioner sender midler videre til lovende forskere, humanitære og sociale formål.

Netteresultatet i selskabet faldt dog trods de positive toner; fra godt seks mia. kr. i 2010 til 4,3 mia. kr. som følge af et markant fald i de generelle finansielle investeringer.

2012

I januar 2012 købte Novo 25,7 procent af aktierne i Chr. Hansen Holding, og der er flere investeringer på vej. Planen er således at investere ca. 600 mio. kr. i ventureselskaber og op til en mia. kr. i de større selskaber i "Growth Equity". Sammen med Novo Nordisk Fonden vil Novo investere op til 80 mio. kr. i pre-seed og seed programmer.

Novo Seeds er Danmarks store igangsætter på biotekfronten

Novo Ventures bag en stribe lanceringer af lægemidler og udstyr 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også