MedWatch

Jyske: Novos kursfald giver købsmulighed

Der er kurspotentiale i Novo-aktien, efter at den i fredags blev banket ned som følge af et skuffende Victoza-salg i første kvartal, mener Jyske Markets.

Novo Nordisk får sænket kursmålet på aktien til 940 kr. fra 950 kr. af Jyske Markets. Det skriver banken i et notat. Samtidig fastholdes anbefalingen "køb".

"Regnskabstallene blev lidt svagere, end vi have ventet, hvilket skyldes et svagere salg af Victoza og NovoSeven, end vi havde ventet. Vi er dog ikke bekymrede for udviklingen i salget af Victoza, som fortsat synes at ville efterleve forventninger om en vækst på DKK 200 mio. per kvartal," skriver aktieanalytiker Frank Hørning Andersen.

Banken nedjusterer estimatet for omsætningen marginalt - med 0,7 pct. Dette skyldes forventninger om et lavere salg af Victoza og NovoSeven.

"Victoza ventes, at vækste med cirka 200 mio. kr. hvert kvartal. Vores estimat for Victoza for Q1 lå på DKK 2.250 mio. hvilket bragte vores 2012 op på DKK 10,2 mia. Men efter som Q1 omsætning af Victoza kun blev på 2,0 mia. kr. reducerer dette vores 2012 estimat til 9,3 mia. kr.," skriver Frank Hørning Andersen.

Det svage salg af Novoseven skyldes ifølge banken et lavt antal operationer, der involverede Novoseven behandling, strengere budgetkontrol på hospitalerne, og at flere inhibitorpatienter deltog i kliniske studier. Jyske venter, at den strengere budgetkontrol vil være af mere vedvarende karakter, og venter derfor et fald udvikling i salget af Novoseven for 2012.

Mandag åbnede aktien i kurs 817,50. Banken ser derfor et kurspotentiale på 15 pct. de næste 12 måneder.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier