MedWatch

Novo-konkurrent lægger købstilbud på partner

Den britiske medicinalgigant GlaxoSmithKline vil købe den af sine partnere, som hjælper med at udvikle type 2 diabetes-midlet Albiglutid - en potentiel konkurrent til Novo Nordisks Victoza.

GlaxoSmithKline har fremsat et uopfordret købstilbud på Human Genome Sciences, HGS, på 13 dollar per aktie. Buddet involverer en præmie på 81 pct., men afvises af HGS' bestyrelse.

Glaxosmithkline og HGS samarbejder i forvejen om udvikling af lægemidler, heriblandt type 2 diabetes-midlet, Albiglutid, som i givet fald vil komme til at konkurrere med Novo Nordisks Victoza.

Desuden udvikler selskaberne Daraplapid mod hjertesygdomme og slagtilfælde. De to selskaber deler desuden rettigheder til antistoffet Benlysta, der markedsføres til behandling af gigtsygdommen Lupus.

Aktien i HGS sluttede onsdag i kurs 7,17 dollar, svarende til en markedsværdi på godt 1,4 mia. dollar. GSK's bud værdisætter HGS til knap 2,6 mia. dollar.

Genmab-partner indgår patentforlig med Genentech 

GSK annoncerer plan om at skabe 1000 arbejdspladser

GSK Danmark skal finde ny direktør 

GSK-chef: England forsinker kræftmedicin for at spare 

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier