MedWatch

Big-pharma-samarbejde om fonde vil brede sig

Ifølge Sunstone Capital kan modellen, hvor store farmaselskaber går sammen med en fond for at investere i biotek være en mulighed for fonden fremover.

Som MedWatch skrev tidligere på måneden er GlaxoSmithKline og Johnson & Johnson gået sammen med en fond for at skabe en ny lifescience venturefond, der skal investere i især europæiske biotekselskaber.

Sammen med fonden Index Ventures har de samlet 150 mio euro til nye investeringer. Og modellen, hvor de store etablerede selskaber investerer gennem indskud i eksterne fonde, kan brede sig, mener partner i Sunstone Capital Sten Verland.

"Jeg kan sagtens forestille mig, at Sunstone også kommer til at hente kapital fra store farmaselskaber. Der er allerede interesse blandt flere selskaber for at investere i en fond hos os," siger Sten Verland til Berlingske.

Det noget utraditionelle samarbejde sker ifølge ham, fordi der i farmaindustrien er bekymring for finansieringen af nye biotekvirksomheder. En lang række af de store farmaselskaber har egne venturefonde, men de har ikke traditionelt investeret i biotek gennem eksterne venturefonde.

Sten Verland ser det som meget positivt, at industrien går ind i den slags fonde, og kalder det "utroligt vigtigt, at vi få købersiden med."

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier