MedWatch

Big-pharma-samarbejde om fonde vil brede sig

Ifølge Sunstone Capital kan modellen, hvor store farmaselskaber går sammen med en fond for at investere i biotek være en mulighed for fonden fremover.

Som MedWatch skrev tidligere på måneden er GlaxoSmithKline og Johnson & Johnson gået sammen med en fond for at skabe en ny lifescience venturefond, der skal investere i især europæiske biotekselskaber.

Sammen med fonden Index Ventures har de samlet 150 mio euro til nye investeringer. Og modellen, hvor de store etablerede selskaber investerer gennem indskud i eksterne fonde, kan brede sig, mener partner i Sunstone Capital Sten Verland.

"Jeg kan sagtens forestille mig, at Sunstone også kommer til at hente kapital fra store farmaselskaber. Der er allerede interesse blandt flere selskaber for at investere i en fond hos os," siger Sten Verland til Berlingske.

Det noget utraditionelle samarbejde sker ifølge ham, fordi der i farmaindustrien er bekymring for finansieringen af nye biotekvirksomheder. En lang række af de store farmaselskaber har egne venturefonde, men de har ikke traditionelt investeret i biotek gennem eksterne venturefonde.

Sten Verland ser det som meget positivt, at industrien går ind i den slags fonde, og kalder det "utroligt vigtigt, at vi få købersiden med."

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier