MedWatch

Medicinalgiganter i ny investeringsfond

Medwatch anbefaler: GlaxoSmithKline Plc (GSK) og Johnson & Johnson (J&J) opretter sammen med investeringsfirmaet Index Ventures en 200 millioner dollars fond, som skal investere i biotekvirksomheder i tidlige stadier, et tiltag som måske kan lokke venture kapitalister tilbage til industrien.

GSK og J&J smider hver især 50 millioner US dollars i projektet, mens Index Ventures bidrager med 100 millioner og samtidig vil stå for investeringsbeslutningerne, siger de to medicinalvirksomheder og investeringsfirmaet i dag. Moncef Slaoui, som er head of research and development for Glaxo, og Paul Stoffels, som er chairman of pharmaceuticals for Johnson & Johnson, bliver en del af fondens rådgivningsbestyrelse.

Opstartsvirksomheder har i årevis kæmpet en hård kamp for at sikre finansiering, imens venturekapitalister har vendt sig mod mere modne virksomheder eller mindre risikofyldte industrier.

Den nye fond vil fortsætte Index Ventures’ nuværende strategi og investere i enkeltaktiv virksomheder i tidlige stadier i Europa, USA og Israel, en strategi som ifølge virksomheden har genereret et gennemsnitligt venture kapital-afkast på den halve tid.

”Ved at investere i denne nye fond, sætter de virkelig tryk på den aktiv-centriske, eller såkaldte ”asset-centric”, investeringsmodel,” siger Francesco De Rubertis, Index Ventures partneren som er i spidsen for fonden. ”De legitimerer den som en potentiel ny model for tidlig-stadie R&D-funding.”

For at få funding gennem den aktiv-centriske model, skal en virksomhed gå med til kun at fokusere på et enkelt molekyle, og indsætte en af Index Ventures’ tilknyttede entreprenører i deres ledelse. Hvis denne entreprenør på et tidspunkt vurderer, at projektet ikke er værd at køre videre med, så ophører samarbejdet og entreprenøren rykker videre til en ny virksomhed som får kapital fra Index Ventures.

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier