MedWatch

Gynækologer støtter Sanofis HPV-vaccine

GlaxoSmithKlines HPV-vaccines manglende beskyttelse mod kønsvorter gør, at danske gynækologer mener, at politikerne bør vælge Sanofis til unge danske kvinder.

Når sundhedsvæsenet i løbet af 2012 og 2013 tilbyder gratis HPV-vaccine til danske kvinder mellem 19 og 26 år, så bør det være Sanofis Gardasil frem for Cervarix fra GSK.

Det mener Danske Fødsels- og Kvindelægers Organisation (DFKO), der er en sammenslutning af praktiserende gynækologer, skriver Dagens Pharma.

Foreningen har sendt et brev ind til Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i forbindelse med, at HPV-vaccinen atter er sendt i udbud.

Den store fordel ved Gardasil i forhold til Cervarix er ifølge DFKO, at den ikke kun beskytter mod de to kræftfremkaldende HPV-typer, men også mod HPV 6 og HPV 11, der kan give kønsvorter.

Koster samfundet dyrt

Selv om formand for DFKO, Flemming Sørensen, ikke umiddelbart tror, at Cervarix vinder udbuddet, mener han, at det er vigtigt at gøre beslutningstagerne opmærksom på problematikken omkring kønsvorter.

Alene i gynækologisk speciallægepraksis bruges der mellem 2,5 og 5 mio. kroner om året på behandling af kønsvorter. Derudover er der udgifter i almen praksis, hos dermatologer og på sygehusafdelinger.

Samlet set vurderer DFKO, at de årlige udgifter til behandling af kønsvorter løber op i et trecifret millionbeløb. De penge kan på få år være sparet ved at anvende Gardasil frem for Cervarix, mener DFKO.

Udenlandske giganter i kamp om danske kvinder 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier