MedWatch

Udenlandske giganter i kamp om danske kvinder

HPV-vaccinen skal endnu en gang i udbud op til, at danske kvinder får tilbudt vaccinen mod livmoderhalskræft gratis. To udenlandske aktører er i spil.

Folketinget har vedtaget, at danske kvinder til og med 26 år fra april 2012 år skulle tilbydes gratis vaccination mod livmoderhalskræft, og det betyder, at indkøbet nok en gang skal i udbud.

Udbuddet vil ske i løbet af de næste uger, men der vil gå nogen tid, før det bliver muligt at tilbyde vaccinationerne, oplyser Sundhedsministeriet til Dagens Pharma.

Sidst vaccinen var i udbud blev Sanofi Pasteurs Gardasil valgt frem for GlaxoSmithKlines vaccine Cervarix. Det skete i april, da det nationale vaccinationsprogram for 12-15 årige piger blev igangsat.

Markant prisnedsættelse

Gardasil blev ifølge Dagens Pharma først og fremmest valgt, fordi den også beskytter mod HPV 6 og HPV 11, som kan give kønsvorter. Siden har GlaxoSmithKline dog reduceret prisen på Cervarix med en tredjedel, så den nu er 1.000 kroner billigere end konkurrentens vaccine.

Både Gardasil og Cervarix beskytter mod de to HPV-typer HPV 16 og HPV 18, som tilsammen er skyld i 70 procent af alle tilfælde af livmoderhalskræft.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier