MedWatch

Danske venturekroner sendes uden for landets grænser

Dansk biotek kan ikke tiltrække investeringskroner fra de store, hjemlige venturefonde, der i stedet kigger mod udlandet.

Der er mangel på kapital og nytænkning i det stort anlagte Medicon Valley-koncept i Øresundsregionen.

Ifølge Berlingske Business er der knaphed på succeser på biotekområdet, og med dagens økonomiske usikkerhed vælger den særligt risikovillige investor dansk biotek fra. Og det gælder både de udenlandske og de danske venturefonde.

I interesseorganisationen for medicinal- og biotekindustrien i øresundsregionen Medicon Valley Institute efterlyser direktør Stig Jørgensen et mere internationalt snit.

"Vi er i vores del af verdenen ikke dygtige nok til for alvor at tiltrække udenlandske venturefonde. Vi er ikke internationale nok i vores setup med for få udlændinge i bestyrelse, i advisory boards etc. Der foregår rigtig meget god forskning i Danmark, som kunne kommercialiseres langt mere, hvis universiteterne blev målt på, hvor mange nye selskaber de fik dannet på lige fod med deres kvalitet inden for forskning og uddannelse," siger han til Berlingske Business.

Leshly undviger Danmark

Novo Venture placerer sine investeringer i udlandet, og Jan Leschly, der har en mangeårig og omfattende indsigt i de danske forskningsmiljøer, har ikke placeret én eneste af investeringskroner fra sine venturefonde i Danmark.

"Hvis det skal have vores interesse, skal selskabet satse på det amerikanske marked. Men mange mangler forståelsen for, at det er nødvendigt med kompetencer udefra for at tiltrække amerikansk kapital. Det er et stort problem for dansk biotek," lød det for nyligt fra ham i Berlingske Business Magasin.

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier