MedWatch

Lundbeck bebuder rekordstore investeringer i 2012

Lundbeck bebuder 2012-investeringer på et niveau, som ikke er set før. I alt vil den patentkløftpressede medicinalkoncern poste omkring 4 mia. kr. i forskning og udvikling er meldingen efter aflæggelsen af et årsregnskab, der lever op til analytikernes forventninger.

Foto: Lundbeck/PR

Den danske medicinalkoncern kunne til morgen fremlægge et årsregnskab, der nogenlunde lever op til, hvad analytikerne forventede. Hvor driftsresultatet var lidt dårligere end ventet i fjerde kvartal, kunne Lundbeck præsentere stærkere tal på omsætningen.

Omsætningen for fjerde kvartal 2011 endte på 3,83 mia. kr., hvilket var højere end analytikernes estimat på 3,64 mia. kr. Nettoresultatet landede på 203 mio. kr. mod forventede 309 mio. kr.

På 2011-basis kunne medicinalselskabet også fremlægge pænere omsætningstal end ventet. Omsætningen var i 2011 16,0 mia. kr. mod ventede 15,8 mia. kr.

Dog ligger driftsresultatet for 2011 på 3,39 mia. kr. mod forventningen om 3,45 mia. kr., mens en EBIT-marginen på 21,2 pct. kun næsten nåede de ventede 21,8 pct.

2012-udmelding favner forventninger

Lundbeck har i lang tid hentet store dele af deres omsætning fra depressionsmidlet Lexapro, men til marts udløber patentet. Kopiproducenterne står i kø for at tage markedsandele fra Lundbeck, og det kommer til at påvirke omsætningen i de kommende år.

Koncernen forventer, at en omsætning på 14,5-15,2 mia. kr. i 2012, et EBITDA på 3,0-3,5 mia. kr. og et driftsresultat på 2,0-2,5 mia. kr. Det er højere minimumsforventninger end det, som koncernen tidligere har præsenteret. Analytikerne er dog på linje med koncernen og spår, at omsætningen lander på 14,7 mia., mens driftsresultatet ender på  2,3 mia. kr.

"Den underliggende solide tendens fra 2011 forventes at fortsætte i 2012. Selskabet står imidlertid over for et patentudløb på escitalopram i USA i marts 2012 med et fald i omsætningen på Lexapro til følge. Der forventes derfor også et fald i indtjeningen, skriver Lundbeck i regnskabet," skriver Lundbeck i regnskabet.

Rekordstore investeringer

De spinkle forventninger til de kommende år får nu topchefen til at sætte ekstra ind for at styrke forretningen. Lundbeck vil i 2012 investere mere end nogensinde før i forskning og udvikling, produktlanceringer og tidlig markedsføring. Det skal ske for at fortsætte udbygningen af forretningsgrundlag med flere lægemidler og oprustning i mange markeder, siger selskabets adm. direktør Ulf Wiinberg i forbindelse med aflæggelsen af regnskabet.

”Dermed skaber vi grundlaget for vækst fra 2015 og frem,” siger Ulf Wiinberg.

Han mener, at 2011 har været kendetegnet ved ”stor succes i selskabets forsknings- og udviklingsarbejde. Lundbeck har modtaget to markedsføringsgodkendelser af nye lægemidler og indgivet hele fire yderligere ansøgninger om godkendelser baseret på stærke kliniske data.”

"Vi er meget tilfredse med udviklingen i 2011, hvor vores omsætning efter en vækst på otte pct. for første gang oversteg 16 mia. kr. Også vores indtjening var den bedste nogensinde, og vi har således mere end indfriet forventningerne for året," siger Ulf Wiinberg, administrerende direktør for Lundbeck.

Alene udgjorde forsknings- og udviklingsomkostninger 3,32 mia. kr. i 2011, svarende til 20,7 pct. af årets omsætning. Det var en stigning på 9 pct. i forhold til 2010.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier