Bioporto overvejer kapitaludvidelse på 75 mio. kr.

Meldingen kommer, som ventet, et år efter Bioporto gennemførte en aktieemission, der sikrede selskabet brutto 100 mio. kr.
Foto: Bioporto/pr
Foto: Bioporto/pr
Af Marketwire

Medicoselskabet Bioporto overvejer en kapitalforhøjelse på op mod 75 mio. kr.

Det oplyser koncernen onsdag i forbindelse med, at den også løfter sløret for enkelte foreløbige regnskabstal for 2022.

Bioporto rejste i marts sidste år brutto omkring 100 mio. kr. via en fortegningsemission, og dengang varslede selskabet, at det et år senere sandsynligvis ville søge yderligere finansiering.

”Som forberedelse undersøger selskabet i øjeblikket muligheder for en kapitalfremskaffelse på op til 75 mio. kr.,” hedder det.

Bioporto oplyser onsdag også, at selskabet i 2022 så en vækst i omsætningen på 19 pct. til 29 mio. kr. ifølge foreløbige beregninger, mens koncernen sluttede året med en likvid beholdning på 81,1 mio. kr.

”Vi er tilfredse med vores foreløbige finansielle resultater for 2022 og med at have leveret i forhold de forventninger, vi stillede op sidste år,” udtaler adm. direktør i selskabet, Tony Pare, i meddelelsen.

Bioporto, der har sin Ngal-nyretest godkendt og på markedet i Europa til brug hos både voksne og børn, har tidligere indsendt en ansøgning om godkendelse til markedsføring til børn i USA. Bioporto er i den forbindelse i dialog med sundhedsmyndighederne, FDA, der har søgt yderligere information.

”Vi har analyseret deres spørgsmål og planlægger at svare med den efterspurgte information inden deadline. Vort hold forudså dette, da anmodningen om yderligere information er et standardelement i myndighedsprocessen,” siger Tony Pare.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også