MedWatch

Bioporto opjusterer forventningerne til 2022

Diagnostikselskabet Bioporto regner nu med et noget mindre underskud på driften end tidligere.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Biotekselskabet Bioporto har holdt omkostningerne nede i det indeværende regnskabsår og udskudt nogle udgifter til markedsføring. Det gør, at omkostningerne var lavere end ventet, og derfor kommer selskabet med en opjusteringen for året.

Det fremgår af selskabets regnskab for tredje kvartal onsdag morgen.

Selskabet venter nu et negativt driftsresultat målt på EBIT på 83 til 88 mio. kr. mod tidligere negative 95 til 110 mio. kr.

Selskabet fremhæver, at det forsætter forberedelser til en ansøgning af flagskibsproduktet - NGAL-test - til de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration, FDA. Det skal pædiatrisk risikovurderes i forhold til akut nyreskade, skriver selskabet.

”Tredje kvartal afspejlede vores fortsatte fokus på disciplineret eksekvering frem mod færdiggørelse og indsendelse af De Novo-ansøgningen til FDA af en NGAL-test,” siger den administrerende direktør i Bioporto, Tony Pare, i regnskabet.

Han påpeger, at dataanalyse og udarbejdelse af en klinisk rapport skrider frem som planlagt, og at selskabet forventer at indsende ansøgningen i fjerde kvartal 2022, som tidligere meddelt.

I tredje kvartal steg indtægterne fra NGAL-test til 2,7 mio. kr., hvilket er 4 pct. mere end året før, og for de første tre kvartaler i 2022 steg omsætningen fra NGAL-test samlet med 15 pct. i forhold til samme periode sidste år.

I tredje kvartal landede omsætningen på 5,3 mio. kr., hvilket er på niveau som samme periode året før, mens var driftsresultatet før skat lavere på 18,8 mio. kr mod 13,9 mio. kr. i 2021.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier