MedWatch

Sydbank udpeger ekstraordinære forhold som mulig årsag bag stærkt tabletsalg

ALK’s stærke salgstal kan skyldes en ekstraordinær international efterspørgsel, hvorfor man ikke kan forvente, at det nødvendigvis fortsætter ind i næste kvartal, ifølge Sydbank.

Foto: ALK / PR

ALK-Abelló er kommet vækstmæssigt godt fra start i 2022, om end en del af fremgangen kan skyldes ekstraordinært store leverancer på de internationale markeder.

Derfor er der også risiko for, at vækstbilledet bliver mindre positivt i næste kvartal.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank efter at have set nærmere på ALK’s regnskab for første kvartal.

Her steg salget af ALK’s tabletvacciner med hele 24 pct. i lokal valuta, eller 3 pct.point mere end konsensus. Alene på de internationale markeder gik tabletsalget frem med 63 pct. i lokal valuta.

”Det ligner dog, at tidsforskydninger i leverancerne til partneren Torii i Japan mellem kvartalerne påvirker positivt - vi venter på den baggrund et helt anderledes vækstbillede for salget af tabletterne på internationale markeder i andet kvartal,” skriver Søren Løntoft Hansen i et notat.

Han fastholder anbefalingen ”hold” af ALK efter regnskabet.

”ALK-aktien afspejler fortsat efter vores vurdering, at ALK kan levere tocifret salgsvækst og en markant forbedring af lønsomheden de kommende år, ligesom aktien også afspejler en forlængelse af vækstrejsen efter 2025. Indregningen af de meget positive indtjeningsscenarier maner til forsigtighed,” hedder det i notatet.

ALK kan ikke følge med efterspørgslen på adrenalin-pen

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier