ALK kan ikke følge med efterspørgslen på adrenalin-pen

En øget efterspørgsel på adrenalin-pennen Jext fra ALK fører til mangel på det danske marked. (Opdateret 10/5 med kommentar fra ALK)
Foto: ALK / PR
Foto: ALK / PR

Lægemiddelstyrelsen melder om aktuel mangel på ALK-lægemidlet Jext 300 mikrogram.

Det fremgår af myndighedens hjemmeside.

Jext er en injektionspen med det aktive stof adrenalin og anvendes som førstehjælp ved livstruende overfølsomhedsreaktion, også kaldet analfylaktisk chok ved eksempelvis alvorlige allergiske reaktioner.

Årsagen bag den aktuelle mangel på Jext skyldes ifølge Lægemiddelstyrelsen en øget salgs-efterspørgsel på lægemidlet. Samme opfattelse har de hos ALK selv.

“Som følge af leveringsproblemer hos en stor udbyder af adrenalin-penne på det danske marked, har ALK oplevet en stor stigning i efterspørgslen på Jext 300 mikrogram på meget kort tid. Fra ALK’s side har vi imødegået efterspørgslen ved at øge leverancen af Jext penne, der over de kommende uger forventes at dække behovet. Den aktuelle restordresituation får ikke betydning for Jext adrenalin autoinjektorer 150 mikrogram, hvor den nuværende lagerbeholdning modsvarer efterspørgslen,” siger Christian Houghton, EVP, Product Supply i ALK.

ALK’s leveringsvanskeligheder forventes at være afsluttet i juni 2022, fremgår det af Lægemiddelstyrelsens hjemmeside.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også