MedWatch

Evaxion får grønt lys til at starte fase 2b-forsøg i Australien

Biotekselskabet Evaxion Biotech starter sit kommende fase 2b-forsøg inden for modermærkekræft op i Australien, hvor virksomheden har fået godkendt studieplanerne.

Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS / X00446

Immunterapi-virksomheden Evaxion kunne ikke komme meget længere væk, når det starter sit kliniske fase 2b-studie op i løbet af andet kvartal i år. Det skal nemlig foregå i Australien, hvor selskabet netop har fået godkendt planerne for forsøget.

Det skriver Evaxion i en meddelelse.

Evaxion Biotech udvikler immunterapier mod cancer og vacciner mod infektionssygdomme baseret på den enkelte patients eget immunsystem ved hjælp af kunstig intelligens, og det kommende forsøg fokuserer på behandling af modermærkekræft.

Studiet er et kombinationsforsøg, hvor Evaxion vil teste sin kandidat EVX-01 som en kombinationsbehandling med MSD’s blockbuster-middel Keytruda, som den amerikanske medicinalvirksomhed stiller gratis til rådighed under forsøget.

”Den australske godkendelse er et betydeligt skridt fremad for Evaxion. Data fra fase 1/2a-studiet har vist, at EVX-01 muligvis er i stand til dramatisk at forbedre behandlingssituationen for modermærkekræft og måske også inden for andre cancerformer,” siger Evaxions adm. direktør Lars Wegner i meddelelsen, hvor det fremgår, at selskabet forventer at rekruttere omkring 100 patienter til forsøget.

Evaxion har tidligere fortalt, at det kommende fase 2-forsøg ville foregå i flere forskellige lande, og virksomheden vil opstarte forsøget i Europa og USA senere på året.

Lars Wegner har tidligere sagt, at MSD vil levere Keytruda, som er standardbehandlingen inden for modermærkekræft, til det kommende forsøg uden betaling, og da et enkelt behandlingsregime med Keytruda koster mere end en halv mio. kr., forvntede topchefen at spare omkring 50 mio. kr. som følge af samarbejdet.

Evaxion blev stiftet i 2008 og har hovedkontor i Hørsholm i dag efter en notering på Nasdaq i USA i februar 2021.

Evaxion sparer stort millionbeløb til klinisk forsøg gennem MSD-partnerskab

Evaxion indgår partnerskab med MSD om forsøg med kombinationsbehandling

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier