MedWatch

Sydbank om lavere salgsvækst hos Novo: Det er en anelse under det ventede

Det er især et generelt prispres samt lavere salg i Kina, som rammer Novo Nordisk på salgsvæksten, men påvirkningen var mindre end ventet ifølge Sydbank.

Foto: Novo Nordisk / PR

Salgsvæksten hos Novo Nordisk bliver negativt påvirket med 3 pct. i 2022, hvilket hænger sammen med prispres og lavere salg i Kina.

Påvirkningen er dog en anelse mindre negativ, end hvad markedet havde ventet, efter at Novo Nordisk i forbindelse med det seneste regnskab advarede om et stigende pres på priserne.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank.

"Udfaldet måske en spids til den lave side i forhold til, hvad der tidligt er lagt ind i forventningerne i markedet," siger han.

Novo Nordisk henter 12 pct. af sin omsætning fra Kina, og her kommer 75 pct. af omsætningen fra insulin. Det vil overordnet sige, at 9 pct. af Novo Nordisks omsætning stammer fra salg af insulin i Kina, og det er det marked, der gennem VBP-salget - også kaldet volume based procurement - er kommet under pres.

"Der har så været snak om reduktioner i priserne i størrelsesordenen 40-50 pct.," siger Søren Løntoft Hansen og uddyber, at markedet på den baggrund havde regnet med negativ påvirkning på omkring 4,5 pct.

"Effekten er lidt til den svage side i forhold til det, der hidtil har været i markedet, så det er trods alt positivt," siger han.

Han vurderer samtidig, at andre områder af forretningen kan kompensere for udviklingen i Kina. Det skyldes blandt andet de positive meldinger, der kom frem i forbindelse med offentliggørelsen af resultaterne for tredje kvartal.

"GLP1-forretningen og Ozempic går rigtig godt, og fedmeforretningen er i den grad også kommet i gang. Både med Saxenda og så Wegovy, hvor man er i gang med at skalere op. Det vil i nogen grad kompensere for det, vi ser i Kina," siger Søren Løntoft Hansen.

Novo Nordisk har endnu ikke offentliggjort overordnede forventninger til 2022. Det sker i forbindelse med fremlæggelsen af regnskabet for hele indeværende år, som sker 2. februar 2022.

I 2021 ventes et salgsvækst på 9-12 pct.

Aktien steg torsdag marginalt til 720 kr.

Novos salgsvækst bliver påvirket negativt i 2022 

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægges 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier