MedWatch

Novos salgsvækst bliver påvirket negativt i 2022

Novo Nordisk har fredag morgen opdateret om de forventede konsekvenser af en kinesisk udbudsmodel. (Opdateret)

Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/REUTERS / X04292

Novo Nordisk venter en 3 pct. lavere salgsvækst på globalt plan i 2022.

Det oplyser selskabet i en meddelelse fredag morgen.

Den negative ventede effekt tilskrives faldende salg og lavere priser i Kina.

Det kommer som følge af, at medicinalproducenten har fået tal for udbuddet af VBP (Volume Based Procurement) fra de kinesiske sundhedsmyndigheder.

Tidligere på måneden udtalte Novo-topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, over for Marketwire, at en ny kinesisk udbudsmodel vil påvirke selskabets salg væsentligt.

Men trods næste års negative udsigter for salget af insulin i Kina, kunne topchefen alligevel se noget positivt i den kinesiske reform.

"Det kommer så selvfølgelig til at betyde, at værdien af vores forretning bliver lavere, men så længe at værdien trækkes ud i den del af markedet, hvor det er gamle produkter, så vil det også skabe mulighed for, at systemet kan betale for innovation. "

"Vi er en virksomhed, som er drevet af innovation, så et mere vedvarende sundhedssystem, der bedre kan håndtere innovation, er sådan set attraktivt for os, og vi tror på Kina på både mellemlang og lang sigt," fastslog Lars Fruergaard Jørgensen i forbindelse med aflæggelsen af regnskabet for tredje kvartal.

VBP for insulin ventes at blive implementeret i første halvdel af 2022.

Novo præsenterer sine finansielle forventninger for 2022 i forbindelse med årsregnskabet, der fremlægges den 2. februar.

Mere fra MedWatch

Magnus Heunicke er smittet med corona

Sundhedsminister Magnus Heunicke er i selvisolation i Bruxelles, efter at ministeren har fået et positivt svar på en coronatest. Han deltog i en julefrokost i Sundhedsministeriet i fredags, hvorfra der også er et andet smittetilfælde, men smittekilden er endnu ikke fastslået.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier