MedWatch

Opkøb af Dicerna sender Novo Nordisk i armene på Eli Lilly og Boehringer Ingelheim: Nu skal rivalerne samarbejde på nøgleområder

Det amerikanske biotekselskab Dicerna har over årene indgået adskillige samarbejder om udvikling af nye lægemidler på flere for Novo Nordisk strategisk vigtige sygdomsområder. Blandt andet overtager Novo Nordisk nu et partnerskab med ærkerivalen Eli Lilly.

Marcus Schindler, koncerndirektør og videnskabelig ansvarlig for forskning og tidlig udvikling hos Novo Nordisk. | Foto: NOVO NORDISK

Novo Nordisk bliver fremover ikke alene en konkurrent men også en tæt samarbejdspartner til blandt andre Boehringer Ingelheim og Eli Lilly.

Begge selskaber har nemlig indgået forsknings- og udviklingssamarbejder med det amerikanske biotekselskab Dicerna, som Novo Nordisk ventes at overtage efter onsdag at have fremsat et opkøbstilbud til knap 22 mia. kr, og for begge gælder det, at samarbejderne er centeret om sygdomsområder, hvor også Novo Nordisk har betydelige interesser, nemlig fedtleversygdommen NASH og kardiometabolske sygdomme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier