MedWatch

Novo-direktør: Glæder os til at tage Dicernas teknologi til næste niveau

Dicernas teknologiplatform vil formentlig kunne kaste endnu flere lægemiddelkandidater af sig i Novo-regi, lyder det fra Marcus Schindler, koncerndirektør med ansvar for forskning og tidlig udvikling i Novo Nordisk.

Foto: Novo Nordisk / PR

Novo Nordisks køb af det amerikanske biotekselskab Dicerna for 21,6 mia. dollar kommer efter to års succesrigt samarbejde, der har vist, at Dicernas teknologiplatform formentlig vil kunne kaste endnu flere lægemiddelkandidater af sig i Novo-regi.

Det fortæller Marcus Schindler, koncerndirektør med ansvar for forskning og tidlig udvikling i Novo Nordisk, til MarketWire, efter at Novo har budt 21,6 mia. kr. for det amerikanske selskab.

Det amerikanske selskab har specialiseret sig inden for RNA-interferens, RNAi, der er en teknik, hvor sygdomsfremkaldende gener lukkes ned, inden de når at skabe proteiner, som bidrager til sygdomme.

Teknikken giver ifølge Novo mulighed for, at adressere nye sygdomme, som kan være svære at behandle med andre teknologiplatforme, der er fokuseret på proteiner, antistoffer, eller peptider i behandlingen.

"Gennem vores samarbejde har vi virkelig lært at sætte pris på mulighederne inden for RNAi, når det kommer til vores pipeline."

"Vi glæder os nu meget til at tage det til næste niveau og kombinere det med nogle af vores kerneteknologier for at udbrede brugen. I øjeblikket fokuserer vi kun på levertargets, og det ønsker vi at brede ud, så vi kan løfte så mange af vores sygdomsområder som muligt med denne nøgleteknologi," siger Marcus Schindler.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier