MedWatch

Sydbank om Novo-opkøb: Man betaler præmie - men undgår højere pris senere

Med en købspris på 21,6 mia. kr. betaler Novo Nordisk en præmie på omkring 80 pct. med købet af amerikanske Dicerna i forhold til lukkekursen onsdag. Ifølge Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, kan det kaldes "et sats", men han tilføjer også, at Novo Nordisk samtidig kan undgå at betale store beløb senere hen.

Foto: Tidsvilde Stine/Ritzau Scanpix

Novo Nordisk køber det amerikanske biotekselskab Dicerna for 3,3 mia. dollar - svarende til omtrent 21,6 mia. kr. - og betaler dermed en præmie på omkring 80 pct. i forhold til lukkekursen onsdag.

Her blev en aktie i Dicerna handlet til 21,28 på børsen i New York.

"Man betaler en præmie, som man sædvanligvis gør med køb af biotekselskaber," lyder det fra Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

Han uddyber, at det dog kan være svært at sige, hvad det vil udmønte sig i, fordi Novo køber et selskab på et tidligt stadie. Men i sidste ende kan det blive en god forretning for Novo Nordisk.

"Når man køber biotekselskaber, som har midler i en meget tidlig klinisk udvikling, så er det selvfølgelig med det for øje at bringe nogle af de her kandidater i videre udvikling og til sidst at markedsføre dem. Og risikoen er større ved kandidater og midler, jo tidligere de er i udviklingen. Du kan kalde det et sats eller en større risiko, men man undgår også at skulle betale rigtig meget på et senere tidspunkt," tilføjer han.

De to selskaber har i forvejen samarbejder inden for ikke-alkoholisk fedtlever (NASH), type 2-diabetes og fedme samt sjældne sygdomme.

Ifølge Søren Løntoft Hansen er det positivt, at Novo Nordisk er gået på indkøb. Særligt set i lyset af, at Novo Nordisk ikke traditionelt har købt op.

"Det er spændende med det her opkøb, som strategisk lægger sig godt op ad de meldinger, der kommer fra Novo om, at de gerne vil kigge på selskaber og udviklingskandidater, som kan støtte op omkring deres eksisterende forretning og nye område," siger han.

Novo-aktien stiger torsdag midt på dagen 0,7 pct. til 759,10 kr., men har ikke rykket meget på sig efter nyheden.

Transaktionen påvirker ikke Novo Nordisk finansielle forventninger eller igangværende aktietilbagekøbsprogram.

Handlen finansieres primært med gæld, oplyser medicinalselskabet, der regner med at kunne lukke overtagelsen i løbet af fjerde kvartal i år.

Novo Nordisk køber Dicerna for 21,6 mia. kr. 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier