MedWatch

Pfizer indgår samarbejde for at producere vacciner til Afrika

Sammen med partneren Biontech vil Pfizer til at starte produktion af selskabernes vacciner i Afrika til at blive brugt til vaccination af indbyggerne i på kontinentet.

Foto: LUCA SOLA/AFP / AFP

Pfizer og Biontech har indgået en aftale med sydafrikanske Biovac Institute om en millionproduktion af deres coronavaccine for at sikre vacciner til de afrikanske lande.

Det skriver det sydafrikanske medie News24 ifølge Bloomberg News.

Målet er at producere flere end 100 mio. doser af Pfizer-Biontech-vaccinen om året fra Biovac Institutes fabrik i Cape Town for at supplere Den Afrikanske Unions 55 medlemsstater med vacciner mod covid-19.

"Fra dag ét har vores mål været at tilbyde rimelig og lige adgang til Pfizer/Biontechs covid-19-vaccine for alle over alt," siger Albert Bourla, der er bestyrelsesformand og topchef for Pfizer, ifølge News24.

"Vores seneste samarbejde med Biovac er et glimrende eksempel på den utrættelige indsats - i dette tilfælde til gavn for Afrika," fortsætter han.

Topchefen tilføjer, at Pfizer fortsat leder efter nye samarbejdspartnere, der kan bidrage til at udvide selskabets forsyningsnetværk for at udbrede sin coronavaccine.

Produktionen påbegyndes i 2022, oplyser selskaberne ifølge News24.

Biontech vil starte produktion af mRNA-vacciner i Afrika

Pfizer vil søge om godkendelse til tredje vaccinestik i USA

Pfizer-direktør: "Det er enormt vigtigt, at verden forbereder sig på, hvad der kan blive den næste pandemi" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier