MedWatch

Biontech vil starte produktion af mRNA-vacciner i Afrika

Som en del af en plan om at adressere covid-19 såvel som en række andre udbredte sygdomme i Afrika, vil Biontech nu til at etablere en fabrik til produktion af mRNA-vacciner på kontinentet.

Foto: Biontech / PR

Biontech vil udvide sin produktion til Afrika for at etablere en mRNA-vaccinefabrik for at bekæmpe udbredte sygdomme foruden covid-19.

Det sker, samtidig med at EU har gjort anledning til at forstærke den generelle vaccineproduktion på kontinentet, skriver Financial Times.

Biotechselskabet Biontech vil producere mRNA-vacciner i Afrika som led i en langsigtet plan for at nedbringe sygdom.

Biontechs topchef, Ugur Sahin, og formand for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen, fremhævede vigtigheden af udvidelsen på en videokonference forud for G7-mødet i Storbritannien.

"Ud fra et teknologisk perspektiv er der ingen grund til, at vaccineproduktion i Afrika ikke skulle være muligt," siger Biontechs topchef, Ugur Sahin, til Financial Times.

"Og fordi der ikke længere er nogen grund, er vi nødt til at gøre det muligt," fortsætter han.

Ugur Sahin venter, at der vil blive bygget nye vaccinefabrikker over de næste fire år.

EU vil hjælpe Afrika med at skabe et "stærkt initiativ til investering i mRNA" sammen med unionens afrikanske partnere, oplyser Ursula von der Leyen ifølge mediet.

Afrika har længe været neglegeret af medicinindustrien, der i stedet har forsket i mere profitable sygdomme, skriver Financial Times.

På kontinentet er kun 39 mio. stik med covid-19-vacciner blevet givet.

Den amerikanske regering har forud for G7-mødet til hensigt at købe og donere 500 mio. doser af Biontech/Pfizers vaccine mod covid-19 til lande med lav indkomst.

Biontech opjusterer vaccinesalgsprognosen

 

Mere fra MedWatch

Topchef efter nyt studieflop: "Det ligner jo lidt en Orphazyme"

Efter endnu et fejlslagent fase 2-forsøg, der har kostet biotekselskabet Asarina Pharma 50 mio. kr., nærmer det danskledede selskab sig afgrunden. Kun to skud har selskabet nu tilbage i bøssen, finansieringen til det ene mangler, og flopper de også, må selskabet dreje nøglen om, fortæller topchef Peter Nordkild.

Mærsk-donation til KU skal give laboratorier i topklasse

Etableringen af nye faciliteter i Mærsk Tårnet sikrer såkaldte GMO klasse 3-laboratorier, hvor forskere i Danmark vil kunne arbejde med blandt andet virus på et langt mere avanceret niveau end hidtil, lyder det fra Københavns Universitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier