MedWatch

Biontech vil starte produktion af mRNA-vacciner i Afrika

Som en del af en plan om at adressere covid-19 såvel som en række andre udbredte sygdomme i Afrika, vil Biontech nu til at etablere en fabrik til produktion af mRNA-vacciner på kontinentet.

Foto: Biontech / PR

Biontech vil udvide sin produktion til Afrika for at etablere en mRNA-vaccinefabrik for at bekæmpe udbredte sygdomme foruden covid-19.

Det sker, samtidig med at EU har gjort anledning til at forstærke den generelle vaccineproduktion på kontinentet, skriver Financial Times.

Biotechselskabet Biontech vil producere mRNA-vacciner i Afrika som led i en langsigtet plan for at nedbringe sygdom.

Biontechs topchef, Ugur Sahin, og formand for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen, fremhævede vigtigheden af udvidelsen på en videokonference forud for G7-mødet i Storbritannien.

"Ud fra et teknologisk perspektiv er der ingen grund til, at vaccineproduktion i Afrika ikke skulle være muligt," siger Biontechs topchef, Ugur Sahin, til Financial Times.

"Og fordi der ikke længere er nogen grund, er vi nødt til at gøre det muligt," fortsætter han.

Ugur Sahin venter, at der vil blive bygget nye vaccinefabrikker over de næste fire år.

EU vil hjælpe Afrika med at skabe et "stærkt initiativ til investering i mRNA" sammen med unionens afrikanske partnere, oplyser Ursula von der Leyen ifølge mediet.

Afrika har længe været neglegeret af medicinindustrien, der i stedet har forsket i mere profitable sygdomme, skriver Financial Times.

På kontinentet er kun 39 mio. stik med covid-19-vacciner blevet givet.

Den amerikanske regering har forud for G7-mødet til hensigt at købe og donere 500 mio. doser af Biontech/Pfizers vaccine mod covid-19 til lande med lav indkomst.

Biontech opjusterer vaccinesalgsprognosen

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier