MedWatch

Novo Nordisk hager sig fast i forsigtigt fedmemål

Trods stor optimisme på aktiemarkedet fastholder Novo Nordisk målet om mere end en fordobling af salget af fedmemidler frem mod 2025.

Foto: Novo Nordisk / PR

Danske Novo Nordisk holder stædigt fast i forsigtigt mål for fedmesalget, selv om optimismen på aktiemarkedet er stor.

Det skriver Børsen.

Danmarks største medicinalvirksomhed, Novo Nordisk, modtager stor opbakning fra analytikere omkring en vækst inden for den medicinske del af fedmemarkedet.

Alligevel fastholder selskabet sine mål for salget af fedmemidler frem mod 2025.

"Vi har givet en god vurdering, og den vil vi holde fast i. Vi er relativt overbeviste om, at vi vil nå den aspiration, og så må vi tage den derfra," siger Martin Holst Lange, der er koncernudviklingsdirektør i Novo Nordisk, til Børsen.

Optimismen på aktiemarkedet kommer i lyset af, at Novo har lanceret et nyt fedmemiddel, der giver langt større vægttab end selskabets nuværende fedmemiddel Saxenda, skriver avisen.

Flere analytikere peger ifølge Børsen på, at Novo vil opleve en tredobling eller mere af fedmesalget, mens selskabet selv holder fast i et mål om at mere end fordoble salget.

Ifølge Jannick Denholt, som er medicinalanalytiker i ABG Sundal Collier, skyldes selskabets tilbageholdenhed den fortsatte usikkerhed på fedmemarkedet.

"Saxenda har skabt noget, men det er stadigvæk begrænset, hvor mange steder der kan opnås tilskud, og hvor fedme generelt er anerkendt som en sygdom," siger han til Børsen.

Novo Nordisk ser ingen konkurrenter til nyt fedmemiddel i øjeblikket

Lancering af fedmemiddel bliver Novo Nordisks hurtigeste nogensinde

Novo-direktør: Semaglutid kan fordoble fedmeforretning på få år

FDA godkender Novo Nordisks semaglutid som fedmebehandling 

Mere fra MedWatch

Bioneer indgår partnerskab med Novo-støttet DTU-forskningsenhed

Kontraktforskningsvirksomheden Bioneer har indgået et strategisk partnerskab med DTU-baserede og Novo-støttede National Biologics Facility (NBF), som yder services for medicinalfirmaer fra tidlig opdagelse af lægemidler til præklinisk udvikling. Med aftalen fordobler Bioneer sin proteinproduktionskapacitet, og faciliteter til fremstilling bygges nu hos både NBF og Bioneer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier