MedWatch

Orphazyme bliver kørt over på børsen efter FDA's afvisning

Aktien i Orphazyme tonser mod bunden efter børsens åbning, og efter at den amerikanske lægemiddelmyndighed FDA har afvist selskabets middel mod Niemann-Pick-sygdom.

Foto: Finn Frandsen

Orphazyme-aktien styrtdykker fra åbningen fredag, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har afvist at godkende selskabets markedsføringsansøgning for Arimoclomol til behandling af Niemann-Pick-sygdom (NPC) i sin nuværende form.

Efter en forlænget åbningsauktion ligger aktien klokken 9:05 74,4 pct. lavere i 25,60 kr.

Nedturen følger heftig spekulation i aktien i den seneste uge op til meddelelsen fra FDA. Heftig omtale på de sociale medier sendte aktien kraftigt i vejret fredag i sidste uge. Siden har der været store daglige udsving, inden aktien torsdag steg hele 49 pct. til 100 kr.

I løbet af en uge er aktien dermed steget 194 pct. inden fredagens heftige nedtur.

"Det har reelt været high stake gambling. Selv om FDA ville godkende og give markedsføringsgodkendelsen til Arimoclomol, ville det slet ikke kunne retfærdiggøre kurs 100, som den sluttede i torsdag," vurderer investeringsøkonom Per Hansen i et notat.

Per Hansen anser nu situationen for Orhazyme som håbløs, idet selskabet også har fejlet med to studier.

Orphazyme har nedjusteret forventningerne til kontantbeholdningen ved udgangen af året til nu at udgøre cirka 50 mio. kr. mod tidligere ventet 350 mio. kr.

"Orphazyme har ingen penge og ingen dokumenterbare projekter," skriver Per Hansen.

Selv oplyser Orphazyme, at det nu vil fokusere på at få en godkendelse hos de europæiske sundhedsmyndigheder. Der ventes en udtalelse fra de europæiske sundhedsmyndigheder CHMP i fjerde kvartal 2021 og en potentiel markedsføringstilladelse i første kvartal 2022.

Orphazyme-topfigur om afvisning: "Det er vældig skuffende og meget uventet"

Nordnet: Orphazyme-styrtdyk i sigte efter nådestød fra FDA

Endnu en stor skuffelse rammer Orphazyme: FDA afviser NPC-kandidat 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier