MedWatch

USA udnytter option og køber koppevacciner af Bavarian Nordic

Den amerikanske regering køber sidste del af sin option på koppervacciner hos Bavarian Nordic for 12 mio. dollar.

Foto: Bavarian Nordic / PR

Den amerikanske regering har udnyttet den sidste option på koppevaccinen Jynneos hos Bavarian Nordic.

Det oplyser selskabet fredag morgen.

Optionen er på 12 mio. dollar ud af en samlet kontrakt på 202 mio. dollar på koppevacciner, som blev tildelt i april 2020.

Det er den flydende-frossen vaccine, der er tale om. Og den vil blive produceret på Bavarians nye fyldefabrik i løbet af 2021.

Den samlede kontrakt på de 202 mio. dollar indeholder desuden produktion af bulkvaccine, der vil blive indtægtsført i årene 2020-2022.

"Vores kontrakter med Barda (Biomedical Advanced Research and Development Authority) har været afgørende for etableringen af en vedvarende produktion og leverancer af kritiske vacciner til beskyttelse af den amerikanske befolkning," siger Paul Chaplin, adm. direktør i Bavarian Nordic.

"I år tager vi vores nyetablerede fyldefabrik i brug og kan dermed overføre det sidste trin af den kommercielle produktion af Jynneos til vores egen produktionslinje, hvilket markerer en væsentlig milepæl i vores mangeårige samarbejde med den amerikanske regering," siger han videre.

Mere fra MedWatch

Topchef efter nyt studieflop: "Det ligner jo lidt en Orphazyme"

Efter endnu et fejlslagent fase 2-forsøg, der har kostet biotekselskabet Asarina Pharma 50 mio. kr., nærmer det danskledede selskab sig afgrunden. Kun to skud har selskabet nu tilbage i bøssen, finansieringen til det ene mangler, og flopper de også, må selskabet dreje nøglen om, fortæller topchef Peter Nordkild.

Mærsk-donation til KU skal give laboratorier i topklasse

Etableringen af nye faciliteter i Mærsk Tårnet sikrer såkaldte GMO klasse 3-laboratorier, hvor forskere i Danmark vil kunne arbejde med blandt andet virus på et langt mere avanceret niveau end hidtil, lyder det fra Københavns Universitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier