MedWatch

Afgørelse fra Erhvervsstyrelsen får Lundbeck til at nedjustere forventninger

Lundbeck nedjusterer sin forventninger til den primære drift (EBIT), efter at Erhvervsstyrelsen har krævet, at selskabet foretager en ny nedskrivningstest.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Forventningerne til driften i 2020 lyder nu på 1,7-1,9 mia. kr. mod tidligere 2,0-2,2 mia. kr. Lundbeck oplyser dog, at forventningerne til omsætning, EBITDA og kerne-EBIT er uændrede.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fredag eftermiddag.

Det sker, efter at Erhvervsstyrelsen har afgjort, at Lundbeck skal foretage en ny nedskrivningstest for 2017. Det medfører en tilbageførelse af en tidligere foretaget nedskrivning på midlet Rexulti, oplyser Lundbeck.

I 2015 indregnede Lundbeck en nedskrivning af produktrettighederne for midlet Rexulti på 5 mia kr., hvilket påvirkede forsknings- og udviklingsomkostningerne.

"Baseret på Erhvervsstyrelsens fortolkning af International Financial Reporting Standards (IFRS) er servicepotentialet steget. Lundbeck accepterer Erhvervsstyrelsens fortolkningen på trods af, at det er vores opfattelse, at det er en ny, dansk fortolkning af International Financial Reporting Standard - IAS 36."

"Anvendelse af denne fortolkning indikerer, at en tilbageførsel af nedskrivningen vil påvirke produktrettigheder i balancen med op til 3 mia. kr. før skat pr. 31. december 2020, hvilket genererer en indregning af et immaterielt aktiv mod en tilbageføringsgevinst med en positiv egenkapitaleffekt i 2020," skriver Lundbeck.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier