Pfizer vil lave coronavaccine i pulver-udgave

Den amerikanske medicinalgigant Pfizer vil lave en pulver-udgave af sin coronavaccine for at undgå det store handikap med væske-vaccinen, som selskabet har på trapperne med tyske Biontech, som skal opbevares ved 70 minusgrader.
Foto: PFIZER/VIA REUTERS / X80001
Foto: PFIZER/VIA REUTERS / X80001

Pfizer er på vej med en lpulver-øsning, som kan gøre distributionen af selskabets coronavaccine langt mere medgørlig, da den ellers skal opbevares ved - 70 grader, som er umuligt for de fleste hospitaler.

Det skriver Berlingske, som citerer mediet Business Insider, hvor Pfizers mangeårige svenske forskningsdirektør Mikael Dolsten ikke udspecificerer nærmere, hvilken temperatur en mulig næste generation af selskabets vaccine helt præcist skal opbevares under, men han antyder dog, at den skulle kunne opbevares under almindelige køleforhold.

"I forhold til covid-19 tror jeg, at vi næste år kan rulle en vaccine ud i pulverform," siger han.

Det betyder højst sandsynligt, at en mulig pulverversion af Pfizers coronavaccine vil kunne holde sig ved almindelig køleskabstemperatur, og der vil formentlig blive tale om en såkaldt frysetørret vaccine, der så skal blandes med et fortyndingsmiddel, som eksempelvis kunne være saltvand.

Mikael Dolsten og Pfizer har forsøgt at komme den komplicerede opbevaring af selskabets første generation af coronavaccinen i møde med en detaljeret plan for, hvordan vaccinen via distributionscentre i USA, Tyskland og Belgien kan komme frem til borgere over hele verden.

Mulig covid-19 vaccine risikerer problemer med distribution

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også