MedWatch

Pfizer vil lave coronavaccine i pulver-udgave

Den amerikanske medicinalgigant Pfizer vil lave en pulver-udgave af sin coronavaccine for at undgå det store handikap med væske-vaccinen, som selskabet har på trapperne med tyske Biontech, som skal opbevares ved 70 minusgrader.

Foto: PFIZER/VIA REUTERS / X80001

Pfizer er på vej med en lpulver-øsning, som kan gøre distributionen af selskabets coronavaccine langt mere medgørlig, da den ellers skal opbevares ved - 70 grader, som er umuligt for de fleste hospitaler.

Det skriver Berlingske, som citerer mediet Business Insider, hvor Pfizers mangeårige svenske forskningsdirektør Mikael Dolsten ikke udspecificerer nærmere, hvilken temperatur en mulig næste generation af selskabets vaccine helt præcist skal opbevares under, men han antyder dog, at den skulle kunne opbevares under almindelige køleforhold.

"I forhold til covid-19 tror jeg, at vi næste år kan rulle en vaccine ud i pulverform," siger han.

Det betyder højst sandsynligt, at en mulig pulverversion af Pfizers coronavaccine vil kunne holde sig ved almindelig køleskabstemperatur, og der vil formentlig blive tale om en såkaldt frysetørret vaccine, der så skal blandes med et fortyndingsmiddel, som eksempelvis kunne være saltvand.

Mikael Dolsten og Pfizer har forsøgt at komme den komplicerede opbevaring af selskabets første generation af coronavaccinen i møde med en detaljeret plan for, hvordan vaccinen via distributionscentre i USA, Tyskland og Belgien kan komme frem til borgere over hele verden.

Mulig covid-19 vaccine risikerer problemer med distribution

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægges 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier