MedWatch

Mulig covid-19 vaccine risikerer problemer med distribution

De positive data om vaccinekandidaten fra Pfizer og Biontech bliver fulgt op af et benspænd om, at vaccinen skal opbevares ved 70 minusgrader, som kun de færreste hospitaler i verden kan.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Nyheden om succes med vaccinekandidaten mod covid-19 fra Pfizer og Biontech fik mandag aktier over hele verden til at brage op.

Men vaccinekandidaten kan løbe ind i udfordringer i forhold til distribution, fordi den skal opbevares ved minus 70 grader, og det er de færreste hospitaler, der har mulighed for det.

Det skriver Reuters.

"Det vil være en udfordring i alle omgivelser, fordi hospitaler selv i store byer ikke har opbevaringsfaciliteter til en vaccine på så ultralav en temperatur," siger Amesh Adalja fra Johns Hopkins Center for sundhedssikkerhed til Reuters.

Pfizers talskvinde Kim Bencker siger til Reuters, at selskabet samarbejder tæt med den amerikanske regering om mulighederne for at fragte vaccinen fra distributionscentre i USA, Tyskland og Belgien til hele verden.

Mandag meddelte Pfizer og Biontech, at selskabernes vaccinekandidat forebygger over 90 pct. af infektionerne i et stort studie af titusindvis af frivillige.

Pfizer oplyste desuden, at selskabet venter at producere op mod 1,3 mia. doser af vaccinen i 2021.

Vaccineforsker lægger hovedet på blokken: "Hvis Pfizers coronavaccine virker, vil vores også gøre det"

Briterne håber at få 10 millioner doser coronavaccine i år

WHO: Nyt om vaccine er positivt og opmuntrende

Coronavaccine fra Pfizer viser 90 pct. effekt i forsøg 

Mere fra MedWatch

Biomarin forbereder sig på europæisk godkendelse af Ascendis-konkurrent

Amerikanske Biomarin opjusterer både forventningerne til omsætningen og underskuddet i forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal. Samtidig melder selskabets topchef, at det kommercielle team er i gang med forberedelserne til en eventuel godkendelse af Voxzogo, der kan blive en mulig konkurrent til Ascendis-kandidat.

Merck lander som ventet i andet kvartal

Medicinalselskabet Merck, kendt som MSD i Europa, har torsdag leveret et regnskab for årets andet kvartal, der i det store hele lever op til analytikeres forventninger til såvel indtjening som omsætning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier