Mulig covid-19 vaccine risikerer problemer med distribution

De positive data om vaccinekandidaten fra Pfizer og Biontech bliver fulgt op af et benspænd om, at vaccinen skal opbevares ved 70 minusgrader, som kun de færreste hospitaler i verden kan.
Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714
Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714
af ritzau finans

Nyheden om succes med vaccinekandidaten mod covid-19 fra Pfizer og Biontech fik mandag aktier over hele verden til at brage op.

Men vaccinekandidaten kan løbe ind i udfordringer i forhold til distribution, fordi den skal opbevares ved minus 70 grader, og det er de færreste hospitaler, der har mulighed for det.

Det skriver Reuters.

"Det vil være en udfordring i alle omgivelser, fordi hospitaler selv i store byer ikke har opbevaringsfaciliteter til en vaccine på så ultralav en temperatur," siger Amesh Adalja fra Johns Hopkins Center for sundhedssikkerhed til Reuters.

Pfizers talskvinde Kim Bencker siger til Reuters, at selskabet samarbejder tæt med den amerikanske regering om mulighederne for at fragte vaccinen fra distributionscentre i USA, Tyskland og Belgien til hele verden.

Mandag meddelte Pfizer og Biontech, at selskabernes vaccinekandidat forebygger over 90 pct. af infektionerne i et stort studie af titusindvis af frivillige.

Pfizer oplyste desuden, at selskabet venter at producere op mod 1,3 mia. doser af vaccinen i 2021.

Vaccineforsker lægger hovedet på blokken: "Hvis Pfizers coronavaccine virker, vil vores også gøre det"

Briterne håber at få 10 millioner doser coronavaccine i år

WHO: Nyt om vaccine er positivt og opmuntrende

Coronavaccine fra Pfizer viser 90 pct. effekt i forsøg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også