GSK og Sanofi starter forsøg med fælles coronavaccine

Flere end 400 patienter skal rekrutters til de første forsøg i mennesker med en mulig vaccine mod coronavirus, som GSK og Sanofi har udviklet i fællesskab. Selskaberne vil levere op mod 1 mia. doser allerede i 2021.
GSKs vaccineadjuvant, kaldet AS03, anvendes i en række af de eksperimentelle vacciner, som er under udvikling mod covid-19. | Foto: Sang Tan/AP/Ritzau Scanpix
GSKs vaccineadjuvant, kaldet AS03, anvendes i en række af de eksperimentelle vacciner, som er under udvikling mod covid-19. | Foto: Sang Tan/AP/Ritzau Scanpix

En kombination af adjuvans fra GSK og den protein-baserede teknologi fra Sanofis influenzavacciner kan give verden endnu et kort på hånden i kampen mod coronavirus.

Det håber i hvert fald de to medicinalselskaber, der under ledelse af Sanofi nu starter et fase 1/2-forsøg med vaccinekandidaten, der i første omgang skal afprøves blandt 440 amerikanere.

Håbet er, at studiet kan give de første resultater allerede til december, hvorefter et større fase 3-forsøg kan indledes i samme måned, sådan at en ansøgning om markedsføringstilladelse kan afsendes i første halvår af 2021.

Vaccinen har i endnu upublicerede prækliniske studier genereret et niveau af antistoffer på højde med det, der kan registreres hos patienter, der tidligere har overvundet covid-19, skriver medicinalselskaberne i en pressemeddelelse – og det skruer forhåbningerne om at stå med en effekt vaccine i vejret i sådan en grad, at selskaberne allerede nu forberede sig på at kunne levere helt op mod 1 mia. doser vaccine i 2021.

Sanofi og GSK har modtaget enorm pengestøtte fra blandt andet USA til udvikling af vaccinen, der allerede er solgt til blandt andet Storbritannien og USA, ligesom at selskaberne 31. juli kunne meddele, at man første fremskredne forhandlinger med EU om levering af op til 300 mio. doser.

Selvom GSK til dette projekt samarbejder med Sanofi, så kan den britiske medicinalvirksomhed blive den afgørende partner for adskillige håbefulde vaccineproducenter, da selskabets vaccineadjuvant, kaldet AS03, anvendes i en række af de eksperimentelle vacciner, som er under udvikling mod covid-19

Sanofi og GSK tæt på stor EU-aftale om levering af coronavaccine Sanofi og Glaxosmithkline bliver tildelt op til 2,1 mia. dollar til vaccine Storbritannien bestiller coronavacciner hos Sanofi og GSK  Sanofi regner med hurtigere godkendelse til coronavaccine end ventet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også